Na 41 jaar voor de klas te hebben gestaan: leerlingen ‘t Spoor wuiven juf Marleen Vandevelde uit

De kinderen en leerkrachten zwaaiden op een leuke manier juf Marleen Vandevelde uit. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In de gemeentelijke basisschool ‘t Spoor in Sijsele werd juffrouw Marleen Vandevelde door een enthousiaste groep leerlingen en leerkrachten uitgezwaaid. Op 1 mei ging ze met pensioen, na een loopbaan van 41 jaar in het Damse gemeentelijk onderwijs.

Directie, leerkrachten en leerlingen van de gemeentelijke basisschool ‘t Spoor in Sijsele spaarden op dinsdag 30 april kosten noch moeite om leerkracht Marleen Vandevelde feestelijk uit te zwaaien. Op woensdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, ging ze officieel met pensioen en dat wilde de school niet zomaar laten voorbij gaan. Ook burgemeester Joachim Coens (CD&V+) was erbij om haar te danken voor de jaren van inzet en een mooie invulling van haar pensioenjaren toe te wensen.

Marleen zal 41 jaar in het Damse gemeentelijk onderwijs gewerkt hebben. Ze startte haar loopbaan in de gemeenteschool in Damme centrum in 1984. “In de gemeenteschool in Damme heeft ze de grote eerste helft van haar loopbaan gewerkt”, weet schooldirecteur Luc Musschoot.

“Daar nam ze de eerste graad voor haar rekening. Op die manier leerde ze enorm veel kinderen lezen, toch een heel belangrijke en grote stap in het leven, en uiteraard ook wel rekenen en tellen. Ik weet dat ze daar trots op was en veel vreugde en voldoening uithaalde.”

“In 2006 verhuisde ze naar de gemeentelijke basisschool in Sijsele, waar ze vooral het derde jaar voor haar rekening nam. In Sijsele vormde ze een tandem, eerst met juf Brigitte en daarna met juf Annette en juf Baudine. Dit schooljaar deed ze het wat rustiger aan, maar we mochten haar nog verwelkomen om af en toe een handje toe te steken bij collega’s.”

Italiaanse vlaggetjes

De schoolkinderen en leerkrachten verzamelden voor haar afscheid allemaal op de grote speelplaats, gekleed in rode T-shirts met opschrift en logo van de school. Nog opvallend: ze hadden allemaal rood-wit-groene Italiaanse vlaggetjes bij.

Juf Marleen kwam aangereden op een typisch Italiaanse scooter en mocht samen met haar echtgenoot plaats nemen op een podium, waar ze genoot van dansjes, liedjes en door de leerlingen zelfgemaakte Italiaanse hapjes en drankjes.

“Het is dus wel bekend dat ik iets heb met Italië, mijn lievelingsland waar ik al zo vaak geweest ben”, liet Juf Marleen nog weten. “En nu ik met pensioen ben zal ik er zeker nog vaak naartoe gaan.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier