Hilde neemt na 42 jaar afscheid van ’t Mozaïek in Eernegem

Hilde samen met directrice Belinda Mylle. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe Foto Coghe
Redactie KW

Op 28 juni trekt Hilde Lesaffre uit Oudenburg voorgoed de deur van Gemeentelijke Basisschool ’t Mozaïek in Eernegem achter zich dicht. Na 42 jaar dienst kan ze gaan genieten van haar welverdiend pensioen, en van haar kinderen en kleinkinderen.

Hilde (62) begon haar carrière als administratief medewerker in de scholen van Oudenburg, Westkerke en Roksem. Later werd dat Jabbeke en Snaaskerke en kwamen Ichtegem en Eernegem er bij. Door het toenemend aantal uren dat aan haar job verbonden was, moest ze op een bepaald moment een keuze maken, en dat werd Ichtegem/Eernegem.

Nieuwe functie

“Toen ik begon, was de functie van administratief medewerker splinternieuw”, herinnert Hilde zich. “Ieder jaar kwamen er wel wat taken – en gelukkig ook uren – bij en zo had ik al snel een voltijdse betrekking.”

In de loop der jaren zag Hilde ook grote veranderingen de revue passeren. “Ik heb onder vier directeurs gewerkt, elk met hun eigen stijl dus dat was telkens wel wat aanpassen. Maar de grootste verandering was ongetwijfeld de komst van de computer en de algemene automatisering. Toen ik begon, moesten werkblaadjes nog gestencild worden, nu volstaat een druk op de knop om ik weet niet hoeveel exemplaren af te drukken of te kopiëren, dubbelzijdig, geniet indien gewenst …”

Veel mondiger

Ook bij leerlingen, ouders en leerkrachten zag Hilde een evolutie. “Of dat altijd ten goede is, weet ik nog zo niet”, klinkt het. “Kinderen én ouders zijn veel mondiger dan vroeger, maar bekijken de dingen soms ook veel ongenuanceerder. En waar vroeger de leerkrachten bij manier van spreken dag en nacht met de school bezig waren, zijn ze nu druk bezig met andere zaken: taxi spelen om de kinderen naar (dans)lessen en/of sporttrainingen te voeren, zelf allerlei hobby’s beoefenen, … het aanbod is natuurlijk ook veel groter dan in mijn jonge jaren!”

En nu? Het grote zwarte gat? “Nee hoor!” lacht Hilde. “Ik ben mantelzorger voor mijn ouders, maar ik ga vooral genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik ga nog tijd tekortkomen!” (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier