Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. © BFr
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.

Twaalf jaar geleden werd freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare opgestart. De school telt momenteel 127 leerlingen, een vijftigtal kleuters en een 75-tal lagere schoolkinderen. “Ons leerlingenaantal bleef de voorbije jaren stabiel, maar we willen groeien. Onze ambitie is om hier 160 leerlingen te hebben. In andere steden zijn freinetscholen erg populair, maar we merken dat we in Roeselare nog niet zo bekend zijn. Daar willen we op verschillen manieren verandering in brengen”, aldus directrice Bieke Casteleyn.

Veranderingen

Het voorbije jaar namen de leerkrachten en de ouders de omgeving van de voorzijde van de school onder handen. Zo valt de school nu extra op door de houten voorgevel. “We hebben een fantastisch mooi en groen domein, maar van aan de Honzebroekstraat was dit niet echt zichtbaar. Daar brengen we binnenkort ook verandering in met de bouw van een multifunctioneel paviljoen waar onder andere buiten les gegeven zal worden.”

Maar dat is niet alles. De school kreeg op de laatste dag van dit schooljaar ook een nieuwe naam. Er werd gekozen voor freinet Fiora wat staat voor bloeiend of florerend. “Onze nieuwe naam en ons nieuw logo moeten ons helpen om aan naambekendheid te winnen. Met de lancering van onze nieuwe naam en een nieuw logo planten we een eerste zaadje voor een heus schooldorp.” De onthulling van de nieuwe naam werd vrijdagochtend bijgewoond door burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Mieke Vanbrussel (CD&V).

Beleving

Want ook voor de komende jaren zijn er heel wat plannen voor freinetschool Fiora. “We maakten een masterplan op. Na de bouw van het paviljoen willen we tal van leerzones aanleggen. Beleving staat hier centraal. Zo komt er een ontdekzone waar onze leerlingen buiten volop bijleren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier