Directeur Maxim Esprit waagt de sprong naar Prizma Campus VTI: “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan”

Directeur Maxim Esprit neemt afscheid van Prizma Basisschool Heilige Familie Bosmolens. © Foto Frank
Redactie KW

Directeur Maxim Esprit van Prizma Basisschool Heilige Familie heeft er drukke laatste weken opzitten. Hij sloot het schooljaar af op de lagere school en start binnenkort met een nieuwe uitdaging in Prizma Campus VTI.

Maxim Esprit startte in september 2016 als directeur op de Bosmolens. “Toen ik hier acht jaar geleden van start ging, was de nieuwbouw van de kleuterklassen zo goed als afgewerkt”, weet Maxim nog. “De school was toen al volop aan het veranderen en dat is de voorbije jaren niet anders geweest. Heel wat oude gebouwen gingen tegen de vlakte en intussen hebben we een nieuwe polyvalente zaal en een vernieuwde speelplaats. De school maakte echt een metamorfose door.”

Maxim trekt nu naar Prizma Campus VTI, waar hij een nieuwe uitdaging aangaat. Hij zal er directrice Myriam Devriendt vervangen, die met pensioen gaat. “Het wordt een volledig ander publiek, maar ik zie het helemaal zitten om de uitdaging aan te gaan.”

Het team leerkrachten en de leerlingen van Prizma Basisschool Heilige Familie lieten hun directeur niet zomaar vertrekken. “De laatste weken ging ik in elke klas van de school een uitdaging aan. Zo moest ik bijvoorbeeld verhaaltjes vertellen met verteldobbelstenen in een kleuterklas en moest ik heel wat sommen en tafels oplossen. Gelukkig slaagde ik voor alle opdrachtjes en lieten ze mij gaan”, lacht Maxim.

Opstart schooljaar

Op vrijdag 28 juni, de laatste schooldag, werd Maxim echt uitgezwaaid. “Ik kreeg te horen dat alle opdrachten gelukt waren en kreeg een afstudeerhoedje en -lint aangemeten. Een hele fijne afsluiter!”, vertelt hij. “Uiteindelijk mocht ik met een symbolische sprong op de trampoline de sprong wagen naar het middelbaar onderwijs.”

De vacature van directeur voor de kleuter- en basisschool op de Bosmolens staat voorlopig nog open. “Het schoolbestuur hoopt begin september een nieuwe directeur aan te stellen. Ik zal de opstart van het nieuwe schooljaar hier dus nog in goede banen leiden.” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier