Christine (62) neemt na veertig jaar afscheid van vrije basisschool De Wijzer

Christine Taillieu werd uitgewuifd door het lerarenkorps. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Zonnebeke Na veertig jaar dienst nam Christine Taillieu (62) afscheid van de vrije basisschool De Wijzer in Zonnebeke. Ze werd op indrukwekkende wijze uitgewuifd door de leerlingen en het lerarenkorps.

Christine Taillieu, die werkte als administratief medewerker in De Wijzer, woont met haar man Rudy Vanlerberghe in de Langemarkstraat in Zonnebeke. Ze is moeder van Bram, Lien, Lore en Warre en grootmoeder van zeven kleinkinderen. Op de laatste schooldag viel ze van de ene verrassing in de andere. Niet alleen stonden de kinderen vroeg aan de deur met een ontbijtmand, maar ze vormden ook een erehaag van aan het huis van Christine tot aan de school. Op school nam ze plaats in de zetel in de WijzerWeide. Na toespraken van een afgevaardigde van het schoolbestuur en de directie kwam elke klas een letter van haar naam brengen met een gedicht en een bloem. Tot slot kwam er een boeket bloemen van de directie en werd er afgesloten met een heuse polonaise.

Regentes wiskunde

Na haar lagere school aan de vrije basisschool, die toen nog niet De Wijzer heette, studeerde Christine af als regentes wiskunde in Brugge. In tegenstelling tot nu, waar er een tekort is aan leerkrachten, was er toen een overschot en was het moeilijk om een vaste baan te vinden. Na enkele interimopdrachten begon Christine als vrijwilliger in de toenmalige meisjesschool en ze raakte er niet meer weg. Uiteindelijk ging ze er vast in dienst als administratief medewerker. “In de loop der jaren maakte ik heel wat mee”, vertelt Christine. “Zo was er de naamsverandering en ook de verhuis van de Ieperstraat naar onze huidige plaats in het centrum. Ik maakte ook de overgang van het gescheiden naar gemengd onderwijs mee.”

Mobilhome

“Ik werkte onder de directie van zuster Denise Verhaeghe, Anne Marie Pattyn, Geert Vermeulen en nu Karoline Vermote. Ik heb het altijd graag gedaan. Ik kon altijd zelfstandig werken en er was een grote variatie in mijn job. Omdat ik zelf ook een pedagogisch diploma heb, kon ik af en toe ook inspringen in de klassen. Ik ben altijd met veel goesting naar school gekomen, maar aan alles komt een einde. Nu zal ik meer tijd hebben voor de kleinkinderen en aangezien mijn man ook al met pensioen is, zullen we er meer op uittrekken met de mobilhome. Ook meer fietsen staat op het programma.”

Berdine Joos uit Houthulst is de opvolgster van Christine in De Wijzer. Zij liep het voorbije jaar al mee om de kneepjes van het vak te leren kennen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier