Basisschool Kaspar in Rekkem neemt afscheid in stijl van meester Geert: “Sandalen en witte sokken typeren hem”

Zowat alle kinderen hadden hun sandalen en witste sokken aangetrokken om afscheid te nemen van meester Geert. © JD
Redactie KW

Op de allerlaatste dag van het schooljaar werd meester Geert getrakteerd op een opvallend afscheid. De kinderen van basisschool Kaspar in Rekkem vormden een erehaag en hadden zich daarbij gehuld in zijn favoriete schoeisel.

Toeters, bellen én sandalen met witte sokken. Het afscheidsmoment voor meester Geert Mistiaen (61) in basisschool Kaspar in Rekkem was op zijn zachtst gezegd opvallend. Toch zeker op stilistisch vlak. Zowat alle kinderen hadden hun sandalen én witste sokken aangetrokken. “Dat typeert hem nu eenmaal”, vertelt directeur Anne Vantieghem.

Ze vormden een erehaag waarbij hij als fervent loper het einde van zijn schoolmarathon mocht afleggen. Nadat hij in Kortrijk en de Rekkemse gemeenteschool lesgaf, stond Geert 38 jaar lang voor de klas in Kaspar. Hij was de meester die de kindjes leerde rekenen en schrijven in het eerste leerjaar. “Een buitenbeentje dat vol passie voor de klas stond. Altijd nerveus bij het begin van het schooljaar, streng, maar rechtvaardig”, omschreef de directrice hem.

Zelf stond de leraar wat met de mond vol tanden na de ontvangst. “Ik kan enkel dankjewel zeggen”, klonk het. “Dankjewel aan de kinderen, die ik allemaal graag zie. Dankjewel ook aan de collega’s, die ik in de mate van het mogelijke zal blijven helpen.”

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier