Basisschool De Wijzer neemt afscheid van directeur Luc Alvoet: “Je zou het nu niet zeggen, maar ik sta niet graag in de schijnwerpers”

Luc Alvoet werd op de speelplaats in de bloemetjes gezet door het personeel én door de 370 kinderen van beide afdelingen van de school. © WMe by Wouter Meeus
Redactie KW

Maandag werd in basisschool De Wijzer in Aarsele afscheid genomen van directeur Luc Alvoet. Het feestvarken werd op de speelplaats in de bloemetjes gezet door het personeel én door de 370 kinderen van beide afdelingen van de school.

Luc (62) ging pas eind 2015 aan de slag als directeur van basisschool De Wijzer in Aarsele en Kanegem, nadat hij eerder in Ardooie en Tielt werkte als leerkracht. “Ik heb in sommige scholen langer gewerkt dan hier, maar het is hier in De Wijzer dat ik mijn hart echt verloren ben”, vertelt de directeur. Ondanks die relatief korte carrière veranderde er onder zijn leiding veel op school. Zo werd er onder meer een leefgroepenwerking opgestart in de nieuwe kleuterklassen en werd er een grote loft gecreëerd op de zolder van de school, die dienst doet als extra ruim klaslokaal. En als er een leerkracht uit viel, ging hij met plezier zelf voor de klas staan. “Zelf de handen uit de mouwen steken is belangrijk. Alleen zo krijg je de mensen mee in een breed gedragen verhaal. Als je voortdurend achter je bureautje blijft zitten, lukt dat niet. Je oogst wat je zaait.”

“Als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan”

Bij wijze van afscheid kreeg hij elf weken lang elke week een ‘The Missing’-opdrachtje voorgeschoteld van de collega’s, waarbij hij telkens een ontbrekend element moest zien te vinden. Als beloning kreeg hij een puzzelstukje van een grote fotocollage. Om de laatste stukjes te bemachtigen, zorgden de kinderen van beide afdeling maandagvoormiddag op de speelplaats tijdens een grote apotheose voor heel wat aanvullende opdrachtjes. Zo moest de directeur de landen die meedoen aan het EK uitzoeken en zich verkleden in een carnavalsoutfit. Luc liet zich zelfs gewillig opmaken met lippenstift en een varkensneus. Na afloop trakteerde hij de hele school op een ijsje. “Je zou het nu misschien niet zeggen, maar ik ben eigenlijk niet iemand die graag in de schijnwerpers staat. Als het stormt op zee moet je vooraan gaan staan, maar als het schip goed vaart, dan sta je als directeur het best achteraan.”

Veel plannen

Rest de vraag wat Luc straks gaat doen. “Verveling staat niet in mijn woordenboek. Ik heb twee schatten van kleinkinderen en thuis in Ardooie heb ik een tuin van 3.000 vierkante meter met wat dieren en een moestuintje. Mijn oudste dochter heeft plannen om in Vlamertinge vakantiewoningen te maken van de schuur. Daar ga ik zeker helpen. Ook mijn jongste dochter zal wel een lijst met taakjes klaar hebben.” Vanaf 1 september neemt Ellen Vaernewyck het roer over als pedagogisch directeur van basisschool De Wijzer.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier