An Grobben zwaait af bij De Wassenaard in Varsenare

© Davy Coghe
Redactie KW

An Grobben (63), de vriendelijke administratief medewerker van De Wassenaard in Varsenare, is aan haar laatste weken bezig op het secretariaat van de school. Op 1 juli gaat ze immers met pensioen. Het wordt voor iedereen wennen, want ze was gedurende vele jaren het vertrouwde aanspreekpunt voor heel wat ouders, leerlingen en collega’s.

“Eigenlijk ben ik regentes Nederlands-Engels, maar ik stond maar twee schooljaren voor de klas. Toen ik als Limburgs jong meisje de liefde volgde en in Varsenare kwam wonen, vond ik geen job in het onderwijs. Ik werkte eerst een tijdje als bediende bij de MUG-Heli, maar ik miste het schoolleven. In 1990 kon ik aan de slag in De Wassenaard en daar was ik heel blij om. Uiteindelijk ben ik er 34 jaar gebleven”, lacht An Grobben. “Uiteraard heb ik al die jaren heel wat tijd geïnvesteerd in administratieve taken, maar het leukste van mijn job was de omgang met de leerlingen”, gaat An verder. “De warme momenten met de kinderen zal ik missen, maar ook de genegenheid en de vriendschap van de collega’s zal ik niet snel vergeten. Ik hou alleen maar fijne herinneringen over aan de jaren dat ik hier werkte. De werkomstandigheden zijn in die drie decennia serieus veranderd, maar de sfeer onder de collega’s bleef al die jaren heel gemoedelijk en hartelijk.”

Vier uur op trein

Ondertussen woont An Grobben om familiale redenen al een aantal jaren weer in Limburg. “Ik werk al heel wat jaren deeltijds en sinds ik in Kortessem woon, ben ik nog slechts één dag fysiek op school. De andere dagen mag ik van thuis uit werken. Telkens een rit van vier uur heen en terug met de trein, maar ik heb het er voor over. Ik ben om heel wat redenen blij dat ik opnieuw in Limburg woon.”

Opnieuw oma

Het beruchte zwarte gat vreest An allerminst. “Ik word binnenkort voor de tweede keer oma en daar wil ik ten volle van genieten. Er liggen ook nog heel wat handwerkjes te wachten om afgewerkt te worden. Wellicht neem ik eerst een sabbatjaar en daarna zal ik me zeker engageren in heel wat verenigingen in de buurt. Ik heb de komende jaren meer dan genoeg om handen om me zeker geen ogenblik te vervelen.” (PDC)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier