28 jaar geleden richtte Greet (60) kleuterafdeling in GBS Wevelgem op, nu is ze eerste juf die afzwaait

De Goudenregenstraat in Wevelgem werd heel even de Goudengreetstraat. Na 28 jaar gaat juf Greet (60) die de kleuterafdeling opstartte met pensioen. © JD
Redactie KW

Juf Greet Vansevenant ging vrijdag alle klassen van GBS Wevelgem in de Goudenregenstraat af om haar kindjes te trakteren op een lolly. Greet (60) startte in 1996 de kleuterafdeling op van de school, ze is nu ook de eerste juf die op pensioen gaat. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd.”

De Goudenregenstraat in Wevelgem werd heel even de Goudengreetstraat. De afdeling van de gemeentelijke basisschool nam er namelijk afscheid van Greet Vansevenant. De 60-jarige peuterleidster werd donderdag getrakteerd op bezoekje bij de kapper, een ontbijtje in een molen, toekomen met een riksja tussen een erehaag. en verschillende opdrachten. Vrijdag trakteerde ze terug met lolly’s voor alle kindjes, die haar bedankten met een innige knuffel. “Zo’n warm afscheid doet echt deugd”, vertelt ze.

Het afscheid van Greet is dan ook heel bijzonder. Nadat ze onder meer voor de klas in Bamo Moorsele, mocht ze in 1996 de kleuterafdeling in de basisschool in de Goudenregenstraat in Wevelgem opstarten toen de school gemengd werd. “De klas was toen nog in de huidige refter en we zaten er met alle kindjes samen – van peuters tot derde kleuters. Een uitdaging, maar het heeft me wel leren managen”, vertelt ze met de glimlach.

“Ik ken nog alle toenmalige kindjes van de voorbije 28 jaar bij naam”

De kleuterafdeling van de school groeide snel uit tot vier volwaardige klassen. Juf Greet ontfermde zich dan over de peutertjes. “Dat moederlijke lag me wel. Dat eerste contact met dat kindje dat bij wijze van spreken niks kan om hen dan als zelfstandige peuter te zien vertrekken. Dat was zo leuk.”

Vijf van die peutertjes waren ook haar kleinkinderen – Wout, Kato, Arthur, Sem en Lene. “Dat was niet moeilijker, al was ik misschien net iets strenger. Maar ook zij wisten het: thuis is het mamie, hier was het juffie”, vertelt ze.

En juffie zal ze wellicht voor al die kindjes die ze de voorbije 28 jaar leerde jassen aantrekken en ‘pipi potje’ doen. “Ik ken ze nog allemaal bij naam”, klinkt het. Greet was de eerste kleuterjuf die er lesgaf, ze is nu ook de eerste die met pensioen gaat. “Maar ik zal hier wel nog langskomen om te helpen.

(JD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier