Nieuwe adjunct-directeur voor het VTI

De nieuwe adjunct-directeur Nele Vanderhaegen samen met VTI-directeur Stijn Debruyne. (foto JS)
Redactie KW

Nele Vanderhaegen (32) uit de Klyseweg in Lichtervelde is de nieuwe, enthousiaste adjunct-directeur van het Torhoutse VTI. Ze kijkt ernaar uit om team te vormen met directeur Stijn Debruyne (45), die in de Doornstraat in Torhout woont en de school sinds september 2020 leidt.

Nele is de vrouw van Dempsey Provoost. Ze leerden elkaar destijds op een scoutsbijeenkomst kennen. Ze hebben twee kinderen, Noah (6) en Otis (4). Dempsey is als wielerfanaat lid van het bestuur van Koolskamp Koers, het Kampioenschap van Vlaanderen. Nele is opgegroeid in het verre Heist-op-den-Berg in de Antwerpse Kempen, waar haar ouders nog altijd wonen. Ze heeft de liefde gevolgd tot in Lichtervelde, is er intussen goed ingeburgerd, maar heeft het West-Vlaamse dialect nog niet onder de knie.

Finaliteit arbeidsmarkt

Nele heeft in Heverlee bij Leuven de lerarenopleiding genoten. Ze studeerde er in 2012 af als bachelor secundair onderwijs voor de vakken Nederlands en natuurwetenschappen. Aanvankelijk gaf ze les aan de Middenschool Don Bosco in Haacht, maar de grote afstand deed haar een onderwijsjob dichter bij het Houtland zoeken. Zo belandde ze in september 2014 aan de secundaire school MIA in Sint-Kruis Brugge (het vroegere Mariawende), waar ze tot nu heeft lesgegeven: vooral Nederlands en PAV. Ze deed er ook stagebegeleiding retail.

“Ik kijk met een heel goed gevoel op mijn loopbaan aan MIA terug, maar mijn interesse in alles wat met schoolbeleid te maken heeft, deed me solliciteren voor de baan van adjunct-directeur aan het Torhoutse VTI”, zegt ze. “Ik ben trouwens grote fan van wat we in mijn geboortestreek de vakschool noemen. Zeker de zogenoemde finaliteit arbeidsmarkt ligt me na aan het hart. Er bestaat geen enkele reden om het praktijkonderwijs als minderwaardig te beschouwen. Ik heb aan MIA met veel plezier met leerlingen uit de finaliteit arbeidsmarkt gewerkt.”

Master in Nederland

“Ik ben erg gesteld op de onderwijsmaterie. Ik lees er veel over. Ik volg momenteel in het Nederlandse Tilburg de tweejarige masteropleiding educational needs, bedoeld voor wie de lerarenopleiding al achter de rug heeft. Ik start straks mijn tweede en laatste jaar. Dat wordt pittig in combinatie met mijn directiejob, maar ik heb het er graag voor over.”

“Tijd voor hobby’s rest er nauwelijks. Ik probeer wel te sporten. Vooral joggen is mijn ding.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier