Nieuw ontmoetingspleintje bij wzc Sint-Anna in Bulskamp is klaar

Jef Germonprez (bewonersplatform), Tilly Delrue (woonzorgcoördinator Sint-Anna), schepen Guido Hoste, burgemeester Peter Roose, directeur Mohsen Zagheden, zuster Lut Speecke (90) knipte het lint door, Nele Vanveuren (buurtwerker Sint-Anna en bezieler van het project), Geert Bossaert (architectenbureau Bossaert), en enkele bewoners bij de officiele inhuldiging van het nieuwe pleintje. © JTV
Redactie KW

Het nieuwe ontmoetingspleintje bij het wzc Sint-Anna in Bulskamp is officieel ingehuldigd. Het pleintje kwam tot stand met de medewerking van het herstelfonds van de provincie West-Vlaanderen, dat zorgde voor de goedkeuring van de projectaanvraag en de medefinanciering. Het stadsbestuur van Veurne financierde gedeeltelijk het meubilair en het bewonersplatform van Bulskamp schonk de stapstammen.

“We mogen trots zijn op de realisatie van dit groene ontmoetingspleintje. Het geeft een extra dimensie aan het zorgcentrum, dat hiermee een bijzondere connectie creëert met de buurt”, aldus burgemeester Peter Roose.

Het pleintje werd ingericht met aandacht voor biodiversiteit, uitnodigend straatmeubilair en speel- en belevingselementen. Het concept vertrok vanuit het vertuinen van het oorspronkelijke terrein. Het pleintje moest ook volledig toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Het hele pleintje kreeg een mooie verharde rondgang waar zowel de bezoekers als bewoners van het woonzorgcentrum kunnen wandelen. Er zijn heel wat rust- en zitzones ingericht met voldoende zitbanken. De beplanting bestaat uit grote vaste planten met veel kleur en soortvariatie.

Generaties verbinden

“Voor wandelaars en fietsers moet dit een ideale plek worden om even te zitten en te rusten. De nabijheid van een fietsoplaadpunt is een extra troef om hier even halt te houden”, aldus Geert Bossaert, landschapsarchitect van plattelandsprojecten van de provincie West-Vlaanderen.

“Het idee voor het pleintje voor het wzc Sint-Anna dateert van het najaar 2021”, zegt directeur Mohsen Zagheden. “Het herstelfonds was de hefboom om onze droom te realiseren. Na het isolement met gesloten deuren en hoge muren dat we in de coronaperiode duidelijk voelden, wou het herstelfonds expliciet projecten ondersteunen waarbij generaties weer met elkaar in contact kwamen. Bedoeling was om een centrale ontmoetingsplaats te maken waar buurtbewoners, bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum elkaar ontmoeten, waar verschillende generaties samenspelen en verhalen delen.”

Na de inhuldiging en een wandeling door het nieuwe pleintje volgde een receptie voor de genodigden en bewoners van Bulskamp. (JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier