Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

De nieuwe ontmoetingsruimte ’t Verzetje situeert zich in Zuidleie, in de vroegere bibliotheek. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu zondagnamiddag 7 juli ter gelegenheid van Moerbrugge Feest.

De nieuwe ontmoetingsruimte ’t Verzetje situeert zich in Zuidleie, in de vroegere bibliotheek. Een ontmoetingshuis is een plaats waar mensen terechtkunnen voor een vrijblijvende babbel, een luisterend oor, een moment van rust en gezelligheid. Bezoekers kunnen er genieten van een kopje koffie of een ander drankje.

Vrijwilligers

Vrijwilligers baten het ontmoetingshuis uit en staan garant voor een warm onthaal. Buiten de vaste openingstijden wil ’t Verzetje ook verschillende activiteiten aanbieden, zoals een knutselnamiddag voor kinderen, een spelletjesnamiddag, bloemschikken. Het programma zal te vinden zijn via flyers, affiches, De Merel en de Facebookpagina van Verzetje – Moerbrugge.

Net als in het ontmoetingshuis van Waardamme en Hertsberge kan je ook in Moerbrugge boeken voor volwassenen en adolescenten lenen. Het aanbod kinderboeken kreeg een plek in de Vrije Basisschool De Vaart.

“De naam van het nieuwe ontmoetingshuis heeft een tweeledige betekening. Enerzijds verwijzen we naar de slag van Moerbrugge en het verzet dat ook in Oostkamp actief was tijdens de Tweede Wereldoorlog, anderzijds kan iedereen hier een aangenaam verzetje vinden”, licht Kelly Scheldeman toe.

Moerbrugge Feest

’t Verzetje opent de deuren elke maandagnamiddag van 14 tot 17 uur. Ook nu zondag 7 juli zal het ontmoetingscentrum open zijn, ter gelegenheid van Moerbrugge Feest.

Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je graag onder de mensen? Aarzel niet om de ploeg van enthousiaste vrijwilligers te versterken en neem contact op met Ingrid Van Meenen of Mieke Gregoire via e-mail op tverzetje8020@gmail.com of bel naar Warme Gemeente op het nummer 050 819 920.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier