Negen West-Vlaamse tieners met corona hebben Frans ziekenhuis verlaten

Archiefbeeld © Getty Images

De negen West-Vlaamse jongeren die na een Kazou-kamp (opstapplaats Brugge) in Spanje met corona waren opgenomen in een Frans ziekenhuis, hebben dat inmiddels verlaten. Dat zegt Florence Slock, woordvoerder van Kazou. Wanneer ze precies huiswaarts keren, is nog niet helemaal duidelijk.

De groep van 42 17 à 18-jarigen had met Kazou een vakantie doorgebracht in het Spaanse Platja d’Aro en was donderdagavond op weg naar huis, toen negen van hen last kregen van braakneigingen, hoofdpijn en duizeligheid. Ze werden opgenomen in een ziekenhuis in Montpellier en bleken corona te hebben. De rest van de groep werd ondergebracht in een basisschool in de Franse stad om bij te slapen.

Vrijdagochtend klonk het nog dat de negen nog een aantal uren in observatie moesten blijven in het ziekenhuis. Dat hebben ze in de loop van de ochtend mogen verlaten, zegt Slock. Ze zijn inmiddels ook overgebracht naar de basisschool.

Bus onderweg

Een bus is onderweg vanuit België om de jongeren op te halen. Die zou normaal tegen vrijdagavond 18 uur moeten aankomen, zegt Slock. “We bekijken nog hoe we dit logistiek regelen met de bagage enz.” De bus zou dus ten vroegste zaterdagochtend opnieuw in België zijn.

Alle jongeren gaan met dezelfde bus huiswaarts, waarbij de zieke jongeren achteraan, “enigzins in afzondering”, zullen zitten. De jongeren die niet werden opgenomen in het ziekenhuis, zullen niet worden getest op corona, zegt Slock. “Er is een groot vermoeden dat ook zij covid hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier