Mobiele escape game rond dementie in Izegem

Nele Margot. (foto RV)
Redactie KW

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.

Izegem richtte een aantal jaar geleden een stuurgroep dementievriendelijke gemeente op, samen met verschillende partners. “Aan de hand van deze gebundelde samenwerking willen wij de beeldvorming rond dementie verruimen en nuanceren. Zo richtten we onder andere al een reminiscentiehuis in en ontwikkelden we een brochure rond dementie”, vertelt Nele Margot van wzc ‘t Pandje.

“Dit keer laten we je kennis maken met De tuin van Victoria, een mobiele escape game van expertisecentrum dementie Paradox.”

Puzzels

“Het spel biedt je een levendige ervaring waardoor je dementie beter kan begrijpen. Aan de hand van deze mobiele installatie willen we op creatieve wijze aandacht vragen voor het thema dementie. Deze escape game is eerder gericht naar professionele hulpverleners, al is voorkennis rond het thema niet vereist.”

De spelers bevinden zich in de voortuin van Victoria. Hun opdracht: achterhalen welke mensen Victoria vertrouwt en deze via digitale ID’s tevoorschijn toveren. Na afloop krijg je een overzicht van de puzzels te zien, met hun link naar dementie.

“De duurtijd bedraag ongeveer anderhalf uur”, aldus Nele. “Dat houdt 60 minuten speeltijd in en een half uur nabespreking. Er zijn telkens 2 mensen van de stuurgroep aanwezig en ervaringen kunnen uitgewisseld worden tijdens de nabespreking.”

Je kan gratis deelnemen aan de escape game. Het is voor iedereen toegankelijk en kan in groepen van 6 tot 8 personen gespeeld worden. Maar deelname is enkel mogelijk na inschrijving bij het dienstencentrum De Leest op het nummer 051 33 76 10 of via e-mail op dienstencentrum@zorgizegem.be.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier