Marie lanceert eigen online kledinglijn ‘William by Marie’ ter nagedachtenis van eerste zoontje: “We hopen dat hij trots is”

Marie Corthier houdt tot en met 30 juni een uitverkoop, maar verdwijnen doet Muti niet. © CC
Celina Cazzetta
Celina Cazzetta Medewerker KW

Marie Corthier kondigde afgelopen weekend bij haar winkel Muti in het bijzijn van heel wat vrienden, familie én trouwe klanten groot nieuws aan. De jonge onderneemster sluit na drie jaar de fysieke winkel, maar in ruil komen de massages en workshops terug. De webshop blijft ook verder bestaan en daar komt als kers op de taart nu een wel héél speciale kledinglijn bij: William by Marie. “Het idee ontstond toen ik voor William geen praktische én mooie kleding kon vinden”, vertelt Marie.

Het leven van Marie Corthier en Dennis De Rycke veranderde de afgelopen jaren drastisch. In maart 2021 werd hun eerste kindje, William, geboren. Zes maanden later bleef er van hun roze wolk weinig over toen bleek dat William aan het syndroom van Menkes leed, een stofwisselingsziekte waardoor de jongen te weinig koper in het lichaam kreeg. Na een oneerlijke strijd van veertien maanden overleed William uiteindelijk.

Ontstaan Muti

Door de geboorte van William, en nog voor zijn overlijden, speelde Marie met het idee om zélf een oase van rust te creëren waar moeders en baby’s konden ontspannen en zich verbinden. Op 1 augustus 2021, enkele maanden na de geboorte van William, opende Marie de deuren van haar zaak ‘Muti’. Toen William uiteindelijk zwaar ziek leek te zijn, besloot Marie de wellnessactiviteiten volledig stop te zetten. De webshop kende daarentegen wél een boost. “Aangezien de webshop goed draaide, was het het logische gevolg om een winkel te openen”, zegt Marie. “Dit pand was snel gevonden en alle voorbereidingen konden beginnen.”

Ondertussen mochten Marie en Dennis op 21 december vorig jaar hun tweelingmeisjes Alice en Olivia verwelkomen. “Ook de komst van onze tweeling hield me niet tegen om door te blijven gaan. Mensen die me kennen, weten hoe ik in elkaar zit.”

Veranderde toekomstplannen

Nu beslist Marie om de toekomst anders aan te pakken, een keuze gemaakt vanuit haar hart maar ook in samenspraak met haar gezin, familie, vrienden en in het belang van haar eigen lichaam. “Daarom is het nu tijd om terug te keren naar waarmee het allemaal begon: een plek van verbinding. Een plaats waar mama en baby kunnen onthaasten.” De fysieke winkel sluit vanaf 1 juli grotendeels de deuren.

Daarom houdt Marie tot en met 30 juni een uitverkoop, maar verdwijnen doet Muti niet. “Onze webshop blijft zeven op zeven open en voor onze fysieke winkel gelden specifieke shoppingmomenten, bijvoorbeeld tijdens weekends. De focus zal echter liggen op workshops en massages. Want, ja, deze komen terug. Ik heb mezelf immers beloofd om meer mijn hart te volgen. Daarom zal je in ons aanbod meer en meer de kleine, unieke merken vinden waar we volledig op verzot zijn en die je niet overal kan vinden.”

Neutrale tinten

En als kers op de taart lanceert Marie nu ook haar eigen kledinglijn genaamd ‘William By Marie’. Het idee ontstond toen Marie voor William geen praktische én mooie kleding kon vinden. “Dit is door en voor William. Ik hoop dat hij stiekem trots is en dat we hiermee veel mensen kunnen helpen in zijn naam.”

De inclusieve kledinglijn bevat items die beschikbaar zijn voor prematuur tot 12 jaar. De kleding is eenvoudig en snel aan- en uittrekbaar en is ook gemakkelijk te wassen. Nog een voordeel: de kleding hoeft niet gestreken te worden. Ook prikkende of vervelende etiketten zijn uit den boze. De schreeuwerige kleuren die Marie zelf vaak tegenkwam worden ingeruild voor neutrale tinten. En de prijs? “Die blijft normaal”, zegt Marie. “We streven naar betaalbare en duurzame stukken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier