Lucien (49) verliest zijn trouwring net voor huwelijksverjaardag, maar metaaldetector brengt redding: “Ik had bijna een scheiding aan mijn been”

Lucien is opgelucht dat hij zijn trouwring terugvond. © CM
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Een balletje trappen met zijn zoon en diens vrienden draaide voor Lucien Maxy bijna op een ernstige ruzie met zijn vrouw uit. De man verloor terwijl hij de bal wou stoppen, zijn trouwring. Met hulp van een metaaldetector werd het kleinood gelukkig teruggevonden. “Ik mocht er niet aan denken om straks mijn 18de huwelijksverjaardag te vieren zonder mijn trouwring.”

“Mijn zoon Tymeo wou met enkele van zijn vrienden een balletje gaan trappen op het voetbalplein hier wat verder. Hij is 15 jaar, maar ik hou het graag toch allemaal een beetje in de gaten, uit vaderlijke bezorgdheid”, vertelt Lucien. “Niet dat ik bang ben van zijn vrienden of zo, want ik ken die gasten al sinds ze klein zijn.”

Hulpkreet

Lucien, die van Ploegsteert afkomstig is, maar al 11 jaar in Mesen woont, nam plaats in het doel en liet de jongens wat ballen trappen in zijn richting. “Tymeo schoot plots naar de hoek en ik wou de bal uit de hoek redden. Toen ik daarna echter naar mijn vinger keek, was mijn trouwring verdwenen. Ik schrok mij rot. De ring moet van mijn vinger zijn gegleden toen ik met mijn hand uithaalde. Onmiddellijk zijn we beginnen zoeken in het gras. Tevergeefs echter, want na een uur was de ring nog altijd niet gevonden. De angst sloeg mij eerlijk gezegd om het hart.”

Lucien plaatste een hulpkreet op Facebook en een vriend uit Ploegsteert reageerde. “Die man heeft een metaaldetector en toen hij mijn oproep zag, stuurde hij mij onmiddellijk een berichtje. Hij bleek echter niet thuis en hij stelde voor om maandag met de metaaldetector langs te komen. Voor mij was dat echter te laat. Zo lang wachten zag ik niet zitten. Stel je voor dat er daar kinderen op dat terrein spelen en die de ring dieper in de grond drukken als ze er overlopen. Regis, zo heet mijn vriend, zei dat ik de metaaldetector bij hem thuis mocht ophalen, wat ik dan ook deed.”

Metaaldetector

“Omdat je volgens mij niet zomaar een metaaldetector mag gebruiken op eender welk stuk land, belde ik voor de zekerheid eerst naar de burgemeester. Ik wou de wet niet overtreden, vandaar.” Burgemeester Sandy Evrard (MLM) bevestigt dat hij de man hoorde. “Toen ik hoorde wat er aan de hand was, gaf ik die man uiteraard de toestemming. En ik ben blij dat de ring terecht is.”

“Gelukkig is zo’n apparaat gemakkelijk te bedienen”, aldus Lucien. “Na 10 minuten zoeken begon de detector plots te piepen en jawel, we hadden de ring gevonden. Het was bijna niet te geloven, het was een beetje zoeken naar een naald in een hooiberg. Samen met mijn zoon en zijn vrienden hadden we alles afgezocht, maar niets gevonden. Ik was ronduit in paniek, want mijn vrouw zou dat absoluut een drama hebben gevonden. Toen ik haar belde met een het slechte nieuws, zei ze dat ze direct zou komen. Ze was in alle staten, dat kan ik je verzekeren, vooral omdat we op 21 juli onze 18de huwelijksverjaardag vieren.

Oorzaak

Nog nooit eerder verloor Lucien zijn trouwring, maar de oorzaak dat het nu wel gebeurde is niet ver te zoeken. “Ik woog vroeger 166 kg en ben 53 kilogram vermagerd”, aldus de man. “Ik ben ziek geweest en lijdt aan de ziekte van Crohn, wat zorgde voor een ontsteking van mijn dikke darm. Ik moet oppassen met wat ik eet. Ik moest mijn hele voedingspatroon aanpassen en daardoor vermagerde ik fel, ook mijn vingers. Daardoor verloor ik ook mijn ring.”

Lucien wil het geen tweede keer meemaken. “Aan een ketting rond mijn hals draag ik de trouwring van mijn vader. Die is wat smaller dan de mijne en misschien kan ik die ook dragen, zodat mijn eigen trouwring niet meer van mijn vinger kan schuiven. Op zich is een ring verliezen niet zo erg, maar het is een symbool. Gedurende twee uren was ik opnieuw een ongetrouwde man”, grapt Lucien. Zijn vrouw Christelle Carette (52) vindt het echter zo grappig niet. Mocht de man zijn ring niet hebben teruggevonden dan riskeerde hij wellicht een scheiding. “Gelukkig hoeft het zo ver niet te komen”, knipoogt Lucien nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier