Loop eens over een vrachtwagen tijdens de Baekelandt Trail: “Een unieke ontdekkingstocht”

Vooraan zien we Hanne Deltour, schepen Rita Lammertyn, Fanny Seurinck, Annelies Borry, Inge Rots, burgemeester Carine Dewaele en Damien Iserbyt. Achteraan: schepen Rudy Rommens, Ellen Allegaert en schepen Daan Mostaert. © CLY

Tijdens Baekelandt Trail krijg je de unieke kans om dwars door openbare en privégebouwen te wandelen of lopen. Op zondag 28 april kan je je wandel- of loopschoenen uit de kast halen voor dit bijzondere event in het kader van het Baekelandt-jubileumjaar. Het parcours bedraagt een viertal kilometer en er wordt op diverse plaatsen animatie en muziek voorzien.

De Baekelandt Trail is een organisatie van de sportdienst, de sportraad, de bib en de dienst evenementen. “Trek op zondag 28 april je wandel- of loopschoenen aan en verken Lendelede door de gebouwen van de gemeente en ook een privéloods”, zegt Annelies Borry van de sportdienst. “Misschien wilde je altijd al een keer door het magazijn van de firma Vens wandelen? Of de verborgen hoekjes in de brandweerkazerne leren kennen? Of in de loods van de technische dienst in de Spoelewielenlaan over de vrachtwagen lopen? Dit is geen gewone looptocht maar eerder een bijzondere ontdekkingstocht met heel veel randanimatie. Er is onder andere muziek langs het parcours met een dj in Den Tap, een muziekgroepje in de Rattepaalwegel, een organist in de kerk, een bellenblaasmachine in de school en een hoogteparcours bij de technische dienst.”

Parcours

De lopers kunnen starten tussen 14 en 14.30 uur, de wandelaars tussen 14.30 en 15.30 uur. Men vertrekt aan het Burgemeester R. Vandemaeleplein, loop daar door het magazijn van C-Markt Vens richting sporthal Steuren Ambacht. Dan gaat het verder via Hoog Einde naar de brandweerkazerne, het DOC en vervolgens de bibliotheek in de A. Dassonvillelaan. De lopers en wandelaars zetten hun weg verder via Vijverzicht, trekken dan naar het woonzorgcentrum Aksent in de Izegemsestraat, vandaar naar Den Tap in de Patsoor De Beirstraat en via Lijnzaadstraat naar de loods van de technische dienst in de Spoelewielenlaan. Via de Nieuwstraat lopen en wandelen de deelnemers naar Prizma Basisschool De Talententuin, dan door Prizma Middenschool naar het Dorpsplein, de kerk en het Sociaal Thuis terug naar het Burgemeester R. Vandemaeleplein.

“Er is heel wat randanimatie, met dj’s en een bellenblaasmachine langs het parcours”

Bij aankomst zullen de cafés op het Dorpsplein voor de nodige ambiance zorgen. Iedere deelnemer aan de Trail betaalt 5 euro en krijgt daarvoor een drankje en een speciaal voor deze Baekelandt Trail geslagen ‘gouden’ dukaat.

Verkeersvrij

Het parcours is volledig verkeersvrij. Wie er woont en zich die namiddag moet verplaatsen, parkeert best vooraf buiten het parcours. De volgende straten worden van 13 tot 18 uur afgesloten: Dorpsplein, Heulsestraat tussen de Kuurnsestraat en het Dorpsplein, Winkelsestraat tussen de brandweer en het Dorpsplein, Stationsstraat tussen het Dorpsplein en de Nieuwstraat, Nieuwstraat tussen de Stationsstraat en de parking Lammertyn, A. Dassonvillelaan tussen Vijverzicht en het DOC, Izegemsestraat tussen Pastoor De Beirstraat en het Dorpsplein, Pastoor De Beirstraat, Lijnzaadstraat, Spoelewilenlan tussen de Lijnzaadstraat en de Ingelmunstersestraat, Ingelmunstersestraat, Rozebeeksestraat tussen de Ingelmunstersestraat en Kasteelstraat en de Sint-Jozefstraat. Er is ook parkeerverbod op het Burgemeester R. Vandemaeleplein van 8 tot 19 uur.

Inschrijven kan tot 26 april via www.lendelede.be of bij de sportdienst in Steuren Ambacht. De dag zelf kan je ook nog inschrijven tussen 13.30 en 15.30 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier