Laladu Band sluit na 15 jaar af met laatste groot muzikaal feest en show

Johan en David Decoene. (foto MVQ) © MYRIAM VAN DEN PUTTE
Redactie KW

Na 15 jaar haalt Live Band Laladu nog eens alles uit de kast voor het allerlaatste grote feest in danscafé Laladu in Koekelare.

David Decoene en zijn vader Johan blikken terug op een mooi muzikaal verhaal, met memorabele momenten zoals het wereldrecord accordeon spelen (124 uur, 56 minuten, 20 seconden) van Johan in 1994. Sinds 2006 trad David samen met zijn vader op in de regio, tot hij in 2009 danscafé Laladu opende in Koekelare, met een uniek concept. Intussen nam David de fakkel over als orkestleider van de band, en groeide het succes van de liveoptredens waar ook een heleboel artiesten de revue passeerden.

“Na 15 jaar live muziek in danscafé Laladu sluiten we af met een laatste groot muzikaal feest op 16 juni”, zegt David. “We openen de deuren vanaf 9.30 uur, en iedereen wordt ten laatste verwacht op 10.30 uur. Wie later komt, riskeert geen gereserveerde plaats te hebben. Dan volgt een doorlopende show, van 11 tot 22 uur, met de Live Band Laladu en meer dan 30 artiesten! Ik denk dat wij in de muziekgeschiedenis zeer veel hebben betekend: kleinere en grote artiesten zijn bij ons langs geweest en er zijn zelfs bij ons gestart! Papa Johan is nog altijd wereldrecordhouder langdurig accordeon spelen. Maar dit jaar vieren we afscheid van de zaak met een grandioos feest! Tussen 12 en 14 uur serveren we een lunchmaaltijd, met keuze tussen frietjes met vol-au-vent, frietjes met mayo, ketchup of cocktailsaus en eventueel frikadellen. Vanaf 17 uur serveren we aan het selfservicebuffet verse barbecueworsten met sausjes en/of ajuin, zolang de voorraad strekt. Uiteraard zijn alle nutsvoorzieningen voorhanden, en zijn er ook ijsjes, croques, drankjes en enkele eenmalige verrassingen! Over het hoge bezoek van een speciale gast verklap ik nu nog niets!”

Het straatje voor het Laladu-danscafé is volledig afgesloten voor alle verkeer, maar is GEEN parking voor bezoekers of klanten. David geeft nog mee: “Na dit grandioze feest blijven we op zondagen geopend met livemuziek tot en met 29 december, want dan geven we onze allerlaatste show!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier