Kristoff Demoor legt in Torhout eed af als nieuw gemeenteraadslid

Kristoff Demoor (48) legde de eed af als CD&V-gemeenteraadslid in opvolging van Rita Dewulf. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

In Torhout heeft Kristoff Demoor maandagavond de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid voor CD&V. Hij volgt partijgenote en voormalige schepen Rita Dewulf op, die afscheid genomen heeft van de politiek.

Kristoff (48) woont in de Rozeveldstraat en is getrouwd met Els Vanhaste (49), die aan de Oude Gentweg de kinderopvang Pernukkeltje runt. Ze hebben drie kinderen: Amandine (25), Mathias (24), en Charline (21).

De vrijwilligers goed soigneren

Het nieuwe gemeenteraadslid is sinds november 2005 aan de slag als technisch operator in de IVBO, de intercommunale voor afvalverwerking in Brugge. Hij is in dat bedrijf vakbondsafgevaardigde voor het ACV. In die vakbond is hij voorzitter van het gewest Brugge-Oostende-Westhoek voor de openbare diensten. In zijn vrije tijd is hij tevens voorzitter van de Torhoutse afdeling van Beweging.net, bestuurslid van Geocaching Brughia en secretaris van de siervogelvereniging De Ceres.

“Ik ben voorts lid van het vast bureau van de stedelijke Adviesraad voor Personen met een Beperking”, aldus Kristoff. “Ook maak ik deel uit van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro) en van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Ik ben lid van de Bosgroep Houtland en het Regionaal Landschap Houtland & Polders. Als vrijwilliger help ik mee aan het SKAT-ontbijt voor Kom op tegen Kanker en aan de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen.”

“Ik heb enorm veel respect voor vrijwilligers. We moeten die mensen goed soigneren, want ze zijn goud waard.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier