Julie en Frederik wagen kans met Maison Héromie in ‘Met Vier in Bed’: “De camera’s wennen heel snel”

Frederik Vanhollebeke en Julie Minne met hun kinderen bij hun vakantiehuis. © Hermanos
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op maandag 1 juli gaat een nieuw seizoen van het populaire VTM-programma ‘Met Vier in Bed’ van start. Ook nu weer gaan elke week vier koppels of duo’s die een logie uitbaten bij elkaar op bezoek om dan punten te geven op alle aspecten van de uitbating. Nieuw is dat nu niet enkel B&B’s mogen deelnemen, maar ook vakantiewoningen. En zo kwamen dus ook Julie Minne en Frederik Vanhollebeke van vakantiewoning Maison Héromie, gelegen langs de Damse Vaart, in aanmerking.

Het koppel woont met hun twee dochters in Sijsele, op het domein van hun bedrijf in tuinaanleg en tuininrichting. “Voorheen was heel dit domein hier een laurierenkwekerij waarin ook mijn vader een van de vennoten was”, legt Frederik uit. “Toen die activiteit niet werd verder gezet, ben ik hier twintig jaar geleden begonnen met mijn bedrijf in tuinarchitectuur en tuinaanleg. Daarnaast startten we vier jaar geleden met een Belevingstuin aan tuinmeubelen en tuindecoratie die we hier ook verkopen.”

Damme leeft

“Ik werkte eerder heel wat jaren als marketing- en communicatiemanager bij een bedrijf dat orthopedische hulpmiddelen verkoopt”, vult Julie aan. “Maar enkele jaren geleden ben ik dan ook in ons bedrijf ‘Buitenhuis-Outdoor Living’ gestapt, waar ik me vooral toeleg op de tuinmeubelen- en decoratie”, vult Julie aan. Op zoek naar een investering, begonnen Julie en Frederik een tijdje terug de zoektocht naar een vakantiewoning om te verhuren. “We zochten eerst in onder meer de Ardennen, de Westhoek en later zelfs in Frankrijk en Spanje. Maar we vonden niets dat geschikt was. Tot we ons bedachten dat we het misschien zo ver niet moesten zoeken en in ons eigen pittoreske Damme een mooie huisje vonden langs de Damse Vaart dat te koop stond”, zegt Frederik. “Het zal nu net een jaar geleden zijn dat we het kochten en in december vorig jaar ontvingen we onze eerste gasten. We gaan zelf graag op vakantie en ontvangen graag mensen. En bovendien vertoeven we ook graag in Damme. Het stadje leeft trouwens precies weer op de laatste tijd, onder meer door de kunstroute Amaré die vertrekt vanuit Paardenpension De Blauwe Zaal.”

“Het was ideaal want het heeft drie kamers met bij elke kamer een eigen badkamer met toilet”, weet Julie. “Dus we moesten eigenlijk niet verbouwen maar hebben het wel heringericht in onze eigen stijl. We waren aangenaam verrast toen we vanuit VTM gevraagd werden of we wilden meedoen aan het programma, maar toch vroegen we even bedenktijd”, blikt Julie terug. “Want vooral ik hou nogal van privacy en ik ben niet zo verzot op camera’s rond me heen”, pikt Frederik in. “Maar kijk, het is echt heel goed meegevallen. Het waren allemaal echt aangename mensen. In het begin voelde dat vreemd aan met die camera’s maar dat went opmerkelijk vlug.”

‘Fire Dining’

“Het zijn wel zware en intense opnamedagen. Je zit eigenlijk constant op elkaars lip en meestal slaap je niet meer dan zes uurtjes per nacht”, zegt Julie. “En op het einde van die opnameweek val je in een soort gat omdat die intense periode van samen leven met die andere mensen plots stopt.” Net zoals de andere duo’s moesten ook Julie en Frederik enkele buitenhuisactiviteiten organiseren. Julie trakteerde op ‘Fire Dining’, een stijlvolle en smakelijke barbecue langs de oever van de Damse Vaart, aan de overkant van de woning. “Dit was ook een verwijzing naar het kookboek dat ik onlangs schreef voor Lannoo met als titel ‘Fire Dining’, stipt Julie aan. “En we hebben dan ook nog een boottocht met de Lamme Goedzak op de Damse Vaart gemaakt met aan boord intussen een proefsessie met de Merula-wijnen van Wijndomein Merula aan De Blauwe Zaal.”

“Ja, we zouden het zo opnieuw doen. We hebben er zelfs vrienden aan overgehouden waar we binnenkort mee afspreken”, besluit Frederik.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier