Noor Vermeulen (12) is de Kinderkrak van Kuurne: “Elk uur van de dag ben ik met muziek bezig”

Op de familiefoto zien we: Papa Kurt Vermeulen, Zus Leyla Vermeulen, Kinderkrak Noor Vermeulen, broer Vic Vermeulen en mama Mieke Derez. (foto IS) © ineST
Redactie KW

In januari speelde Noor Vermeulen (12) een miniconcert voor haar grootouders, die op een serviceflat in het wzc Evarist Carpentier wonen. Noor is een grote muziekfanaat en speelt al sinds jaar en dag hoorn.

Noor zit in het eerste jaar STEM-wetenschappen aan Spes Nostra in Kuurne, ambieert een carrière als kinderarts en wil liefst van al ook artiest worden. Als 13.000ste inwoner van Kuurne stond haar naam twaalf jaar geleden al eens in de krant. Nu is ze de Kinderkrak in Kuurne. Met haar liefde voor muziek wil ze de wereld verbeteren en mensen verbinden.

Noor is nog jong, maar heeft al heel wat interesses en passies. Haar weekdagen zijn goed gevuld met dans, toneel en muziek. Ze speelt al van kleins af hoorn.

Nieuw instrument

Toen ze eind vorig jaar een nieuwe hoorn kocht, wou ze haar nieuwe instrument met trots tonen aan haar grootouders. “In een flat muziek spelen, is moeilijk omdat de buren zouden kunnen klagen, daar maakte ik me zorgen over”, vertelt Noor. Maar in overleg met het woonzorgcentrum speelde Noor voor haar grootouders een nieuwjaarsconcert. Maar ook andere bewoners keken met veel bewondering naar de jonge artieste. “Mijn grootouders waren zo trots op mij, dat was zo lief. Misschien doe ik het volgend jaar wel opnieuw.”

Noor vindt het fantastisch dat ze met haar muziek anderen gelukkig kan maken. “Tijdens mijn concert speelde ik liedjes zoals ‘De lichtjes van de Schelde’ en ‘Krak Time’, liedjes die ouderen graag horen.”

Mama Mieke staat versteld van haar dochter: “Ze bereidt zich enorm goed voor. Wij dachten dat ze lukraak wat liedjes ging spelen, maar ze is slim en denkt na over kleine details.”

Musical

“Er gaat geen uur voorbij dat ik niet met muziek bezig ben”, aldus een enthousiaste Noor. Ze volgt al sinds het tweede leerjaar les bij HAP Harelbeke, de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten. Vorig jaar haalde ze zelfs de grootste onderscheiding in hoorn.

Noor is geboren met een liefde voor muziek, dans en toneel. Haar liefde voor het podium deelt ze met haar papa Kurt. “Ik vind het niet eng om op een podium te staan, of voor een volle zaal te spelen”, aldus Noor. In juli 2022 stond ze nog op de planken voor de musical 1302 in Kortrijk. De musical lokte die zomer 10.000 bezoekers en kreeg positieve commentaren van onder andere actrice Leah Thys.

Maar vooral de muziekmicrobe zit duidelijk in de familie. Langs de kant van papa Kurt bespeelt zo goed als iedereen een instrument. “Mijn overgrootvader speelde eufonium, mijn oma accordeon, mijn opa klarinet en ook papa speelt klarinet. Ik ben dus echt opgegroeid met muziek.” Maar ook mama Mieke is muzikaal. “Mama speelde vroeger basklarinet en was instructrice bij ‘The Majo’s of Kuurne’, een majorettegroep.” Ook jongere zus Leyla speelt ondertussen hoorn.

Dromen

Haar drukke leven combineren met school is soms lastig, maar ze blijft met plezier alles volhouden, want alle hobby’s zijn heilig voor Noor. Toch heeft de jonge muzikante een grote voorliefde voor muziek. “Ik kan alles kwijt in muziek en het biedt ook veel mogelijkheden. Je kan altijd nieuwe stijlen uitproberen of een nieuw instrument leren”, legt Noor uit.

Onlangs kreeg ze de oude accordeon van haar grootmoeder cadeau: “Ik zou graag accordeon kunnen spelen omdat het een mooi instrument is.” Noor is alleszins niet bang om groots te dromen: “Mijn hoornleraar Jelle Soen is profmuzikant en speelt in verschillende bekende orkesten. Mijn ultieme droom is om ook ooit in zo’n orkest te spelen.”

Maar momenteel is Noor blij met het pad dat ze bewandelt. “Ik wil vooral muziek blijven spelen en er voldoening uit blijven halen. Het feit dat ik, door simpelweg een paar noten te spelen, andere mensen gelukkig kan maken, zoals mijn grootouders, dat vind ik het leukste.” (IS)

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

kinderarts. Maar natuurlijk droom ik ook van een leven als artieste.

Je mag me altijd wakker maken om…

met anderen muziek te spelen. Ik speel met iedereen graag een deuntje.

Ik hou niet van …

sporten. Vooral lopen vind ik verschrikkelijk.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Muziek spelen of naar muziek luisteren.

Dit is mijn grootste wens: Beroepsmuzikante worden en spelen in grote orkesten.