Laurence Van Den Heede (15) is de Kinderkrak van Zulte: “Ik heb veel geleerd van Coely”

Laurence Van Den Heede: “In de ‘knockouts’ lag ik er helaas al uit, maar daar ben ik niet verdrietig over.” (foto JF)
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Laurence Van Den Heede (15) uit Machelen schitterde voor heel Vlaanderen in The Voice Kids en mag zich terecht de Kinderkrak van Zulte noemen. Ze is een fantastische ervaring rijker en blijft dromen over de toekomst. “The Voice heeft vooral mijn zelfvertrouwen opgekrikt”, zegt Laurence.

Zingen doet ze al van zodra ze kon spreken, maar om de stap naar het grote podium te zetten, had Laurence toch een duwtje in de rug nodig. “Als kind liep ik altijd te zingen”, zegt Laurence. “Toen ik iets ouder werd en mijn stem begon te veranderen, viel het mijn ouders op dat ik eigenlijk best goed zong. Het idee om mee te doen aan iets als The Voice was er al langer, maar zelf had ik nooit die stap gezet. Het waren mijn ouders die me stiekem inschreven.”

Zelfvertrouwen

Dat was een enorme stap voor Laurence. “Ik ben altijd enorm zenuwachtig als ik moet zingen voor andere mensen, soms heb ik zelfs schrik bij mijn vrienden. Ik zit bijvoorbeeld wel op TikTok, maar daar zal ik zelden een filmpje plaatsen waarin ik zing. Al krijg ik duizend goeie reacties, mocht er één slechte tussen zitten, dan zou ik het filmpje meteen weer verwijderen. Thuis zing ik nochtans voortdurend, meestal gewoon in de woonkamer. Tenzij mijn ouders het even beu zijn, dan zetten ze me in de tuin”, lacht Laurence. “In een bijgebouwtje kan ik verder mijn gang gaan, de buren vinden het wel leuk.”

“Ik zing bijna dagelijks, zeker als ik programma’s kijk zoals The Voice. Dan krijg ik zelf zin om mijn micro te nemen. Het was dan ook fantastisch toen er voor mij drie stoelen draaiden op mijn auditie. In de knockouts lag ik er helaas al uit, maar daar ben ik niet verdrietig om. Ik vind niet dat ik toen slecht gezongen heb, het andere team was echt heel sterk. Het blijft een fantastische ervaring, het was leuk om zoveel andere mensen te leren kennen die dezelfde droom hebben als ik.”

“Als coach in The Voice koos ik voor Coely, en van haar heb ik ook veel geleerd. Ze is echt supertof. We waren met twaalven in haar team en toch kon ze aan iedereen evenveel aandacht besteden. Ze is erg behulpzaam en blijft altijd zichzelf. Dat is het soort artiesten waar ik van hou.”

“Ik ben grote fan van Adele, Rihanna en vooral van Billie Eilish. Ik hou vooral van de eerder trage, emotionele nummers. Die zing ik zelf ook het liefst. Ik kijk op naar Billie Eilish omdat zij al van in het begin nogal donkere muziek maakt en toch veel fans heeft. Ze heeft haar stijl nooit veranderd om populairder te worden.”

“Intussen liggen de opnames van het programma al een jaar achter mij. Sindsdien deed ik nog eens een testopname in een studio. Voor The Voice nam ik al eens een liedje op in een professionele studio via vrienden van mijn ouders. Mijn cover van People Help The People van Birdy is nog te vinden op Spotify.”

zangles

“Toen ik als proefkonijn nog eens bij een andere studio mocht langsgaan omdat ze hun uitrusting wilden testen, kreeg ik achteraf wel een heel lieve mail. Ze vonden het goed gezongen en ik mocht nog eens terugkomen. Via hen zou ik ook zangles kunnen volgen, maar daar twijfel ik nog over. Nu zing ik volledig zoals ik het mezelf heb aangeleerd. Ik kan zeker bijleren maar aan de andere kant verlies ik dan misschien wat mijn eigen stem. Het is een dilemma”, besluit Laurence.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

leerkracht lager onderwijs.

Je mag me altijd wakker maken voor …

een concert van Billie Eilish.

Ik hou niet van …

school!

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Zingen en dansen.

Dit is mijn grootste wens:

Een beroemde zangeres worden.