Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Met gelegenheidsreporters Elena, Aurik en Lina (vooraan op de foto) bezochten we de roefelaars bij slagerij Couteaux. © foto Jan
Redactie KW

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.

Dit jaar was de opkomst voor Roefel wat lager dan anders. Dit kon de pret echter niet bederven en 75 kinderen stonden er maar al te graag klaar voor om één keer in de schoenen van een volwassene te staan. De deelnemers mochten vooraf hun ‘voorkeurberoep’ bekendmaken. De brandweer, de bakker en de boerderij waren ook nu weer toppers, maar ook de slager, de bloemist, de fanfare, het rusthuis en de kunstenaar kregen heel wat kandidaten over de vloer.

In de namiddag kwam iedereen terug naar de sporthal voor een ijsje en een drankje en kon wat vrij gespeeld worden op de springkastelen. Daarna vertrokken de kinderen naar de tweede uitprobeersessie. Tegen 17 uur kon iedereen moe, maar tevreden naar huis vertrekken.

Journalisten in spé

Wij gingen samen met journalisten voor één dag Aurik Lambert (8), Lina Van de Steene (8) en Elena Van Overbeke (9) op bezoek bij één van de activiteiten. Zij schreven volgend verslag.

“We zijn op bezoek geweest bij Slagerij Couteaux. Laura en Gilles hebben een tijdje moeten nadenken over de naam van de winkel en hebben dan voor Couteaux gekozen. Dat betekent messen in het Frans. Gilles staat elke dag om 6 uur op en stopt om 19.30 uur. Ze zijn slager geworden omdat de ouders van Laura ook slagers waren. Ze hebben nog vier mensen om te helpen. De dieren slachten ze niet zelf, maar komen van het slachthuis. Ze maken alles zelf en in de toonbank is het maar drie graden.”

“De Roefelaars mochten pizza’s maken. Ze deden er tomatensaus, hesp, kaas, ajuin, kip en salami op. Ze maakten allemaal vier pizza’s en één pizza mocht meteen in de oven. De andere pizza’s mochten ze in een doos mee naar huis nemen.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier