Jungle Jump Pittem geannuleerd na extra strenge maatregelen na ongeval in Sint-Niklaas

Om Jungle Jump nog volgens de regels te organiseren, hadden de organisatoren 2/3 van de evenementen moeten annuleren. © gf
Redactie KW

Op 24 en 25 juni zou op de terreinen van KSV Pittem een nieuwe editie moeten plaatsvinden van het populaire springkastelenfestival Jungle Jump. Tijdens een van de voorgaande edities liep er echter iets mis, waardoor heel wat evenementen sindsdien al geannuleerd werden. Ook de editie in Pittem moet er nu aan geloven, tot grote spijt van de voetbalclub.

Tijdens het springkastelenfestival Jungle Jump in Sint-Niklaas raakte op 31 oktober een 7-jarige jongen levensgevaarlijk gewond. De jongen is ondertussen aan de beterhand, maar het voorval heeft wel een grote impact gehad op de organisatie van toekomstige evenementen.

Extra veiligheidsvoorschriften

“Na het voorval werden heel wat bijkomende veiligheidsvoorschriften opgelegd door de FOD Economie”, zegt Andy Kindt van KSV Pittem, medeorganisator van de Pittemse edities. “Dat maakte het moeilijk om Jungle Jump nog volgens de regels te organiseren, waardoor de organisatoren 2/3 van de evenementen moest annuleren. We hebben met KSV Pittem ons uiterste best gedaan om de organisatie te helpen om aan alle vereisten te voldoen, maar het mocht niet baten. De FOD kon geen goedkeuring geven voor Jungle Jump Pittem, waardoor we noodgedwongen moeten annuleren. Het is spijtig voor iedereen, maar vooral voor de kinderen die er zo hard naar uitkeken.”

De organisatie van Jungle Jump was niet beschikbaar voor een reactie, maar via een Facebookbericht werd KSV Pittem bedankt voor hun constructieve houding, en liet de organisatie weten de mogelijkheden richting de toekomst samen te bekijken. (csd)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier