JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Op de foto zien we v.l.n.r. Besim, Lorela, Henri, Davy, Julie, Thomas, Joke, Flavie, Marissa en kunstenaar Arthibau. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.

JCI liet een groot schilderij van 4 op 4 meter schilderen op nummer. “Wie wil, kan ook meerdere nummers inschilderen”, luidt het bij JCI, wat staat voor Junior Chamber International, een internationale organisatie van jonge ondernemende mensen. “De tekening wordt gevernist als ze volledig geschilderd is. Daarna gaan we die veilen voor het goede doel. Welk goed doel dat wordt, weten we nog niet. Het zou mooi zijn het ergens te zien in een grote hal van een stadsgebouw of firma”, aldus JCI, dat zorgde voor een mooie stand met springkastelen, grime, legoblokken en een drankstandje.

De tekening is een ontwerp van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier. “Het is leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen en zelf hun vakje mogen kiezen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier