In Torhout staat de wereld nog altijd op zijn kop

Wie deze blunder op zijn kerfstok heeft, had bij het omdraaien van de wegwijzers ofwel te veel gedronken, ofwel last van tegendraadsheid. Of beide. Agrarische humor! © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Nu al wekenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen. Hoog tijd dat er iets aan gedaan wordt.

Wie op de genoemde plaats op de wegwijzers vertrouwt om naar Zedelgem of het industrieterrein Torhout-Noord te rijden, is stante pede het noorden kwijt. Niemand die er nog wegwijs uit raakt. En niemand die aan de situatie iets verandert. Nochtans is de omgekeerde wereld al een feit sinds het boerenprotest.

Niet alleen heb je handenstand nodig om de tekst fatsoenlijk te lezen, bovendien blijkt de richting van de pijlen aan geen kanten te kloppen. Wie deze blunder op zijn kerfstok heeft, had bij het omdraaien van de wegwijzers ofwel te veel gedronken, ofwel last van tegendraadsheid. Of beide. Een vorm van agrarische humor? Blijkbaar wel!

En nu hopen op een snelle ommekeer. Dit kan niet eeuwig de omgekeerde wereld blijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier