Louis en Nicole uit Zuienkerke vieren diamanten jubileum: Het begon op een bal in een feestzaal in Leffinge

Groepsfoto van de familie van Louis Van Haecke en Nicole Demaecker. (foto WK)
Redactie KW

Louis Van Haecke en Nicole Demaecker hebben hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Ze trouwden zestig jaar geleden in Meetkerke, nadat ze elkaar hadden leren kennen in een feestzaal in Leffinge.

Louis Van Haecke werd geboren op 19 augustus 1938. Samen met zijn twee oudere zussen Maria en Christina en zijn jongere broer Martin groeide hij op in Oudenburg. Na de lagere school ging hij naar het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het laatste jaar van zijn landbouwopleiding volgde hij in Koksijde. Daarna hielp hij mee met zijn ouders op de Noordhoeve. Als milicien was zijn voornaamste taak het onderhouden van de tuin van de luitenant.

Niet naar Wallonië

Nicole werd geboren op 5 december 1938, als vierde van zes kinderen. Samen met haar zus Daisy en haar broers André, Placide, Lucien en Fernand groeide ze op in Meetkerke. Ze ging er naar de lagere school en daarna trok ze naar het middelbaar in de Maricolen in Brugge. In een feestzaal in Leffinge, waar regelmatig een toneelstuk opgevoerd werd gevolgd door een bal, leerde ze Louis kennen. Ze werden een onafscheidelijk koppel.

Zijn idee om samen een boerderij uit te bouwen in Wallonië gaf Louis op toen hij besefte hoezeer Meetkerke Nicole aan het hart lag. Haar vader had in 1958 een mobiele ‘dasmachine’ gekocht om loonwerk te verrichten. Louis en zijn schoonbroers kwamen in de zaak en kochten twee kranen, waarmee ze in de streek mestputten gingen uitvoeren. Het bedrijf groeide, er kwam personeel bij en de nodige machines werden aangekocht, zodat de firma Demaecker-Van Haecke diverse werken kon uitvoeren voor gemeenten, de provincie, openbare besturen en diverse instanties in de hele regio.

Louis en Nicole hebben drie kinderen (Caroline, Alain en Véronique), acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier