Diamant voor Magda en Herman

Herman en Magda vierden hun diamanten bruiloft. (foto FODI) © FODI
Redactie KW

Het diamanten echtpaar Herman De Witte en Magda Lannoo werd officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis.

Herman (82) werkte twee jaar als berichtenbesteller bij de Spoorwegen in het station van Gits. Hij deed mee aan examens bij de Spoorwegen, maar schreef zich tegelijkertijd in voor een examen bij het Ministerie. Na zijn legerdienst begon hij in 1962 te werken bij de belastingen in Brussel, waar hij acht jaar werkzaam was. In 1969 verliet hij de hoofdstad om als belastingcontroleur te werken. Eerst op het Stationsplein en daarna in de Weststraat in Ingelmunster. In 2001 ging Herman met pensioen als verificateur. Magda (81) werkte drie jaar als bediende in de garage Moncary in de Kortrijkstraat. Daarna was ze bediende bij Vandemoortele in Izegem. Toen zoon Chris geboren werd, bleef ze thuis, om uiteindelijk terug te keren als bediende naar de garage Moncary. Magda was ook 25 jaar boekhoudster bij de bouwfirma Verschoot in de Doelstraat. Pas op 70-jarige leeftijd ging ze met pensioen.

270 raadszittingen

Herman was actief in de politiek. Hij begon eraan in 1983. Het duurde 27 jaar en hij maakte 270 raadszittingen mee. Eerst voor de Volksunie, later als raadslid bij De Brug. “De mooiste momenten waren de verkiezing van 2012, waar we de meerderheid behaalden met de steun van SP, én vooral 2018, waar we de volstrekte meerderheid behaalden. Ooit stemden er 742 mensen op mijn naam bij de provincieraadverkiezing.” Sinds 1969 is Herman actief als wielertoerist. Tot op heden staat er al 275.000 km op zijn teller. Tot 2022 was hij wielertoerist bij WTC Vriendenkring. Eerst was hij secretaris, later voorzitter. Hij was ook secretaris/schatbewaarder van de wielerploeg Soenens, een ploeg van belofte- en elite zonder contract-renners. Magda kon goed schilderen, een hobby die ze erfde van haar pa.

Kennismaking op trein

In 1959 leerde Herman zijn toekomstige kennen op de trein tussen Roeselare en Ingelmunster. Zij liep school in Roeselare. Hij kwam van Gits met de fiets of bus en nam dan de trein in Roeselare. Op 17 april 1964 stapten Herman en Magda wettelijk in het huwelijksbootje. Eén dag later trouwden ze voor de kerk. Ze woonden in de Gentstraat. In 1968 verhuisden ze naar de Dokter Lauwersstraat op de Westwijk. Ze hebben twee kinderen: Chris (1965) trouwde met Sabine Defour (Duikerstraat) en Nico (1967) trouwde met Veronique Devlies (Gentstraat). De jubilarissen hebben vier kleinkinderen: Chloë, Elise, Matthias en Simon. Er zijn twee achterkleinkinderen: Julien en Rachelle. Op zaterdagvoormiddag werd het diamanten echtpaar, samen met familie en vrienden, officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Daarna trokken de genodigden naar ‘t Goed ter Couteren in de Handelsstraat. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier