Diamant voor Aloïs en Frida

Redactie KW

“We hebben al eens samen mogen vieren, en vandaag doen jullie er nog eens tien jaartjes bij”, zei burgemeester Peter Roose ter verwelkoming van Aloïs Thomas en Frida Vandaele, vorige week zondag in de trouwzaal van het Veurnse stadhuis.

Frida is geboren in Werken, Aloïs is afkomstig van Veurne. Ze trouwden op 30 mei 1964, en kregen twee dochters: Marianne (getrouwd met Kurt Lermytte) en Christiane. Ondertussen zijn er drie kleinkinderen – Maarten, Anna en Bert – en drie achterkleinkinderen: Sien, Seppe en Basiel.

Waar vroeger het accent op werken en presteren lag (Aloïs was gespecialiseerd in verwarming en sanitair, terwijl Frida de gekende naaiboetiek in de Ooststraat runde), is dat nu verlegd naar genieten. Van de zee, en dan nog liefst in Oostende, waar ze geen enkele thuismatch van KVO misten. Frida zit nog graag achter haar naaimachine, want door de uitbreiding van de familie is er altijd een groot aanbod aan herstellingen. Aloïs tekent iedere dinsdag en vrijdag present bij een biljartclub in Wulpen. Samen reist het koppel al meer dan dertig jaar naar Tenerife.

Op de foto staan Frida en Aloïs, geflankeerd door hun dochters Marianne en Christiane. Ook de kleinkinderen Maarten (en Heleen), Anna (en Frederik) en Bert, en de achterkleinkinderen Sien, Seppe en Basiel mochten meevieren. Het stadsbestuur werd vertegenwoordigd door schepenen Guido Hoste, Jan Verfaillie en burgemeester Peter Roose. (foto JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier