“Het was de juiste tijd om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière”: Jeppe Erenbjerg klaar voor avontuur bij Essevee

Zomeraanwinst Jeppe Erenbjerg heeft een duidelijk doel: “Ik wil tonen waar ik goed in ben en dat is kansen creëren”. © Zulte Waregem
Redactie KW

Jeppe Erenbjerg is de eerste zomeraanwinst van Zulte Waregem. De 24-jarige Deen moet voor gevaar zorgen vanop de rechterflank, maar kan ook centraal uit de voeten als aanvallende middenvelder. Hij tekende een overeenkomst tot juni 2026, met optie op twee bijkomende seizoenen. “Ik hoop dat ik de volgende Deen ben die bij Zulte Waregem een mooi verhaal kan schrijven.”

Waarom koos je voor Zulte Waregem?

Jeppe Erenbjerg: “Het is een grote club hier in België. Uiteraard is het twee jaar niet uitstekend geweest, maar kijk hier maar eens rond naar de velden, de trainingsfaciliteiten, het stadion, alles, het is zo nice, dat is waarom.”

Kende je de club vooraf en hoe heb je informatie ingewonnen?

“Ik kende hier nog geen spelers, maar in het verleden zijn er hier wel een paar Deense spelers de revue gepasseerd. Ik denk dan spontaan aan Brian Hamalainen, Lukas Lerager, ze hebben hier progressie geboekt en successen behaald. Ik hoop dat ik de volgende Deen ben die hier een mooi verhaal kan schrijven.”

In de eerste oefenwedstrijd was je al goed voor een assist en een doelpunt. Dat geeft je een leuk gevoel, neem ik aan?

“Ja, het is natuurlijk altijd goed om te winnen, ook al gaat het om oefenwedstrijden. Ik kon toch al 45 minuten aan spelen toekomen en scoren is altijd leuk voor het zelfvertrouwen.”

Het is je eerste avontuur in het buitenland. Daarvoor bleef je bijna je hele leven bij B.93. Je bent 24, dat is niet meer piepjong. Van waar de keuze om nu andere oorden op te zoeken?

“Ik voelde dat het de juiste tijd was om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Ik voelde me klaar. Ik wilde iets nieuws ervaren. Voor ik bij B.93 ging voetballen, speelde ik bij een kleine lokale club. Op mijn negende maakte ik dan de overstap.”

Hoe heeft Zulte Waregem je gevonden?

“Ik heb gehoord dat ze veel wedstrijden van vorig seizoen hebben bekeken. Dus Zulte Waregem heeft me echt wel gevolgd. Ze bekeken video’s en blijkbaar waren ze gecharmeerd door wat ze gezien hebben. (lacht)

Wat zijn je beste kwaliteiten?

“Ik kan als aanvallende middenvelder spelen, centraal achter een diepe spits, of ik kan ook op de rechterkant uit de voeten. Ik hou ervan om kansen te creëren voor ploegmaats en mezelf. Techniek en visie op het spelletje zijn ook twee van mijn kwaliteiten. En een goede linkervoet, denk ik.”

Je kan ook op rechts spelen, zeg je. Hou je er dan van om naar binnen te komen en de verste paal te viseren met je linkervoet?

“Inderdaad. Maar dan heb je nog meerdere opties. Je kan een teammaat proberen vrij te spelen of zelf trappen.”

Wat kan je nog verbeteren?

“Ik zou nog wat sterker moeten worden. Zo zou ik beter mijn plan kunnen trekken in de duels. En natuurlijk, de dingen waar je al goed in bent, daar kan je jezelf nog in verbeteren.”

Wat weet je al over de Challenger Pro League, het is een harde competitie…

“Ik heb dat opgevangen, dat het een fysieke strijd is. Ik heb ook gehoord dat er wel meerdere goede teams zijn.”

Wat is het doel hier voor jezelf, wanneer zul je tevreden zijn na dit seizoen?

“Op persoonlijk vlak hoop ik zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen. Ik moet mijn plaats verdienen in de voorbereiding. Ik wil tonen waar ik goed in ben en dat is kansen creëren. Hopelijk kan ik hier en daar eens een paar doelpuntjes meepikken.

“Ik hoop dat ik de volgende Deen ben die hier een mooi verhaal kan schrijven”

Als ik dan kijk naar het team: we willen uiteraard promoveren naar 1A. Het is niet gelukt vorig seizoen. We hebben allemaal dezelfde droom om op het hoogste niveau te kunnen voetballen.

Wat vind je van de coach Sven Vandenbroeck? Ook voor ons hij een nieuw gezicht.

“Hij maakte op mij een zeer goede eerste indruk. Hij is een nice guy en people manager. We hebben al goed gepraat. Ik kijk er dan ook naar uit om met hem samen te werken.”

Heb je een bepaald aantal goals en assists in je hoofd? Ik zag dat je vorig seizoen wel goed bij schot was.

“In de competitie was ik goed voor zes doelpunten en vier assists. En dan heb je nog de beker ook. Als ik alles samentel, kwam ik uit op vijftien goals en ik kroop tien keer in de rol van aangever. Een bepaald aantal vooropstellen, is altijd lastig. We zullen wel zien hoe het gaat, hopelijk zoveel mogelijk.”

Waar heb je eigenlijk zo’n vloeiend Engels geleerd?

“We krijgen in Denemarken al vanaf de derde graad Engelse lessen. Op school zijn ze er vroeg bij.” (lacht)

Ben je hier alleen of is je vriendin hier ook?

“Ze was hier eventjes, maar moest dan terugkeren naar Denemarken. Zij is ook professioneel voetbalster. Ze speelt bij het vrouwenteam van FC Midtjylland en won daar vorig seizoen de dubbel met de titel en de beker. Het zal iet zo gemakkelijk zijn om elkaar te missen. Gelukkig is het maar een uurtje vliegen en dan sta ik weer in mijn thuisland. De interlandbreaks tussen vrouwen- en mannenvoetbal vallen op andere momenten. Dus zo kunnen we meer tijd samen spenderen.” (Jochen Coorevits)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier