“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Robert Cafmeyer, Martine Goddeeris, Dirk Deruyter en Kaat Feys zitten te genieten in de binnentuin van het nieuwe stadhuis. © LC
Redactie KW

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.

Johan Vervaecke en Gisy Desmet wonen op De Munt en waren benieuwd naar het nieuwe stadhuis. “Wij wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar we zijn aangenaam verrast. Het gebouw is een pak moderner dan voorheen en het oogt echt wel chique. De nieuwe locatie zal ook op vlak van dienstverlening een grote verbetering zijn, want alle diensten zitten hier samen op één plek.”

Aaneenschakeling van oud en nieuw

Luk Anseeuw, Leen De Vry en zoon Maarten Anseeuw zijn in de nieuwe trouwzaal als we hen tegen het lijf lopen. “Als architect ben ik echt onder de indruk van deze verbouwing”, weet Luk. “Ik hou van gebouwen waar je de geschiedenis kan van aflezen en daar zijn ze hier echt wel in geslaagd. Oud en nieuw vloeien in elkaar over. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk thema in de hedendaagse architectuur en ik ben dan ook verheugd dat dit het meest duurzame stadhuis van Vlaanderen is.” Luk is het meest onder de indruk van het Atrium: “Het is het eerste wat je ziet als bezoeker en het geeft een open en welkom gevoel.”

Casper en Cara Huysentruyt bezochten samen met papa Koen en mama Nelle Devynck het dakterras van het nieuwe stadhuis. “De aaneenschakeling van oud en nieuw is echt wel indrukwekkend”, vertelt Koen. “Het is een heel lichtrijk gebouw en het lijkt me heel fijn om hier te werken.” Nelle vult aan: “Ik ben vooral onder de indruk van de trouwzaal. Wij zijn zelf getrouwd in de oude zaal beneden, maar die nieuwe locatie is veel lichter en door de oude elementen is het een heel feestelijke zaal geworden.”

Positieve uitstraling

Robert Cafmeyer, Martine Goddeeris, Dirk Deruyter en Kaat Feys zitten te genieten in de binnentuin van het nieuwe stadhuis. “Ik vind dat het gebouw een positieve uitstraling heeft”, weet Martine. “Het is een echte ontmoetingsplaats geworden en wat niet onbelangrijk is, het is een heel toegankelijk gebouw.” Voor Robert valt vooral de materiaalkeuze op: “Het is geen extravagant gebouw, maar het straalt echt degelijkheid en kwaliteit uit.” (LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier