Sanapolis en AZ Alma verbouwen polikliniek in Sijsele, consultaties verhuizen naar tijdelijke lokalen

Vanaf begin 2025 opent de vernieuwde polikliniek de deuren. (gf)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In juni starten grondige verbouwings- en vernieuwingswerken aan de polikliniek van AZ Alma in de Gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele. De polikliniek krijgt een aparte toegang en onthaalbalie. Het einde van de werken is voorzien begin 2025 maar intussen blijven alle consultaties doorgaan in tijdelijke lokalen.

AZ Alma, het streekziekenhuis met moderne campus aan de Ringlaan in Eeklo, is vastbesloten om met zijn polikliniek voor langere periode in de gezondheidscampus Sanapolis langs de Gentse Steenweg in Sijsele te blijven. Dat mag alvast blijken uit het feit dat er in juni dit jaar grootschalige verbouwings- en vernieuwingswerken van start gaan. Die werken beginnen in juni met de verhuis van de consultaties naar de gang in het vroegere ziekenhuisgebouw waar al enkele consultatieruimtes van AZ Alma waren.

Tijdelijke oplossing

Ook de onthaalbalie verhuist mee naar die gang, zodat alles in één zone ligt en het voor de patiënten eenvoudiger is. Dit gaat om een tijdelijke oplossing voor enkele maanden. “Na het bouwverlof wordt gestart met de volledige verbouwing van de huidige consultatieruimtes”, laat Marc Van Hulle, woordvoerder van AZ Alma weten.

“Het gaat om een volledige facelift en modernisering, met een aparte onthaalbalie en een afzonderlijke toegang in het gebouw rechts van de huidige hoofdingang van gezondheidscampus Sanapolis.”

Nieuwe toegangsdeur

In de vernieuwde polikliniek zullen volgende specialismen één of meerdere dagen per week consultatie houden: cardiologie, endocrinologie, fysische geneeskunde, heelkunde, neurologie, neus-keel-oor, reumatologie en urologie.

Vanaf begin 2025 opent dan de vernieuwde polikliniek de deuren, waarbij patiënten via de nieuwe toegangsdeur binnen komen en kunnen parkeren op een nieuw aangelegde parking.

’t Oud Sanatorium

“De overige troeven van de polikliniek van AZ Alma in Sijsele blijven ook nu bestaan”, zegt Marc Van Hulle van AZ Alma. “Namelijk een vlotte bereikbaarheid, ruime en gratis parkeermogelijkheid en na afloop de kans om in ’t Oud Sanatorium in het vroegere ziekenhuisrestaurant even bij te praten met een koffietje of iets hartigs.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier