Renson installeert gratis smotspots aan de kust

De Smotspots vind je op diverse locaties aan de kust. © gf
Redactie KW

Fabrikant van zonwering Renson installeert op zes kustlocaties gratis smotspots. Met de actie steunt Renson de Stichting tegen Kanker. “Wie zonnecrème uit dispensers gebruikt in plaats van kleine tubes, zorgt bovendien voor een pak minder afval”, klinkt het.

Volgens recent onderzoek ontwikkelt 20 procent van alle mensen voor hun 75ste verjaardag een bepaalde vorm van huidkanker.

“De afgelopen tien jaar is dat aantal verdubbeld en de stijgende trend zal zich helaas alleen maar voortzetten, tenzij we ingrijpen”, meldt Sundo, die als producent van slimme zonnecrèmedispensers de kijk op zonnebescherming wil veranderen.

Die inzet klonk bij Renson als muziek in de oren. “Als fabrikant van zonwering, ventilatie en outdoor living zetten we al jaren in op gezond wonen en leven”, meldt communication officer Roel Berlaen van Renson. “Oververhitting in huis voorkomen is – net als smeren vóór het zonnen – beter dan te moeten genezen. Met onze zonnewering kies je voor een duurzame aanpak, met minder energieverbruik en meer wooncomfort.”

“Zeker als je kiest voor ‘solar screens’ op zonne-energie. De nieuwe ‘smotspots’ kaderen bijgevolg perfect binnen ons duurzaam verhaal. Door zonnecrème uit dispensers als de onze aan de kust te gebruiken in plaats van kleine tubes, blijft er bovendien aanzienlijk minder afval over.”

Gratis porties

“We willen met onze smotspots strandgangers bewust maken van het belang om niet alleen zichzelf maar ook hun woning te beschermen tegen de ongewenste effecten van de zon. Daar zetten we al jaren hard op in. En met elke gratis portie zonnecrème die we verdelen, steunen we bovendien de Stichting tegen Kanker.”

De Renson-smotspots vind je bij Indi Beach en Bar d’O in Knokke, Ostend Padel Club in Oostende, Beachbar Beau M ter hoogte van Casino Silt in Middelkerke en surfclubs De Kwinte in Westende en Windekind in Oostduinkerke.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier