Frituur ‘t Boerhof krijgt nieuwe uitbaters: “Concept en karakter van de zaak blijven”

Zoon Cis Verhaeghe en zijn vriend Lander De Wispelaere nemen straks de frituur over van Cis' ouders. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

‘t Boerhof, gelegen aan de Provinciebaan 11, was vroeger een restaurant dat tien jaar leegstond. Eind 2009 waagden Wim Verhaeghe (58) en Joke Verhelst (43) de sprong om het pand nieuw leven in te blazen. Hun frituur werd een succes. Zoon Cis (22) en zijn vriend Lander De Wispelaere (28) worden nu de nieuwe gezichten van de zaak.

“We waren meteen verliefd op het pand”, opent Joke. “De oude vloertjes, de gemetste muren, het charmante karakter, het was liefde op het eerste gezicht. Na wat onderhandelen over de prijs hebben we het pand gekocht. We hebben een grondige verbouwing gedaan: de vloer herlegd, centrale verwarming geïnstalleerd en een professionele keuken geplaatst. Zo maakten we er een frituur en eethuis van.”

Eind maart 2010 openden ze de deuren. “We begonnen eraan vol enthousiasme maar met weinig ervaring. Daarom lieten we ons de eerste weken dan ook bijstaan door mensen die wel ervaring hadden in de stiel. Als je me vraagt hoe we onze zaak zo succesvol maakten ben ik er vast van overtuigd dat dit komt door onze zelfbereide gerechten en de persoonlijke aanpak naar de klanten toe. Onze klanten zijn de beste! Het klinkt misschien cliché maar ik prijs me echt gelukkig met onze klanten. We delen veel verhalen samen, een lach en soms ook een traan”, gaat Joke voort.

Kwaliteit

“Wij kiezen vanzelfsprekend altijd voor de meest kwalitatieve producten, zowel voor onze gerechten als voor onze snacks. Zo bestel ik snacks van de merken die ik zelf het lekkerst vind. De frikandellen en burgers zijn van het merk Beckers, de chickenfingers en viandellen van Mora. Oké, de aankoopprijs ligt wat hoger, maar ik verkoop graag een product waar ik zelf achtersta”, vertelt Joke.

“De aardappelen, dat is een ander verhaal. Het is een natuurproduct en onderhevig aan het weer. Vorig jaar, alsook dit jaar, was het geen topjaar voor de bintjes en moesten we al vroeg overschakelen naar andere aardappelsoorten om toch een mooie kwaliteit te kunnen afleveren. Ik vrees ook voor volgend jaar wat betreft de voorraden met dit natte voorjaar. De frietjes proef ik al bij het voorbakken en na het afbakken opnieuw. De gerechten maak ik allemaal zelf. De voorbije vier jaar nam onze zoon Cis (22) al gretig over in de keuken. Hij kent de kaart en is bovendien een prima kok. Het zou me niet verbazen als hij wat variatie zal brengen in de suggesties die we wekelijk op het bord noteren. Onze zaak heeft nog meer troeven. We hebben een ruime parking waar zelfs vrachtwagens en tractors kunnen staan. Letterlijk iedereen kan hier parkeren.”

Vriendelijk

In de loop der jaren bouwden Wim en Joke hun zaak uit tot wat ze nu is, een frituur en eethuis met 52 zitplaatsen en een zeer groot terras waar ze plaats hebben voor een 70-tal personen. “Onze medewerkers zijn van onschatbare waarde in dit verhaal, want zij bouwden mee onze zaak uit tot wat ze nu is. Hun vriendelijkheid en snelle werk worden door onze klanten en onszelf zeer gewaardeerd”, aldus Joke.

Tijdens de coronaperiode hebben Wim en Joke hun zaak uitgebreid met voedingsautomaten en dat bleek een schot in de roos te zijn. “Dat is ook de weg die ik voortaan wil inslaan”, vertelt Joke. “Tegen eind dit jaar ga ik hier volledig voor en nemen onze zoon Cis en zijn vriend Lander de frituur over.”

Overgangsperiode

“Lander heeft zijn job in het AZ Oostende enkele weken geleden opgegeven om zich in de zaak in te werken. Hij is superjoviaal en wordt samen met Cis ook heel graag gezien door onze klanten. Ze worden alsmaar meer het gezicht van onze frituur”, zegt Joke. “De komende zes maanden worden een overgangsperiode voor hen, waarin ze de laatste kneepjes van het vak leren, vooral het papierwerk. De administratie moeten ze nog wat onder de knie krijgen maar ik ben er zeker van dat dit goed komt. Ze zullen niets wijzigen aan het concept of het karakter van de zaak, hoogstens ze wat inrichten naar hun smaak.”

“Je zal hier nog altijd terechtkunnen voor lekkere gerechtjes tegen betaalbare prijzen in combi met de frituur. De komende maanden zullen mijn man en ik af en toe al afwezig zijn in de frituur omdat we bezig zijn met de opstart van een automatenshop in Koekelare. Maar de klanten zullen dit niet opmerken, want de service en gerechten blijven dezelfde. Hun jonge, gedreven houding zal onze zaak enkel ten goede komen.” (SVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier