Familie Herman uit Ledegem supportert voor de Rode Duivels: “Na enkele overwinningen zal EK wel beginnen leven”

Rodeduivelsgekte bij de familie Herman. We zien Inga Saelens, Luca Herman, Matteo Herman en Nick Herman. © JS
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Het EK voetbal is begonnen… en dat is ook te zien aan de woning van de familie Saelens – Herman. Zij kleedden hun woning op de hoek van de Sint-Eloois-Winkelsestraat en de Hugo Verriestlaan weer helemaal aan in Duivelse kleuren.

Bij elk groot voetbaltoernooi waaraan de Rode Duivels deelnemen, versiert het gezin Herman hun woning met vlaggen, slingers, hoeden of beertjes. “Een traditie. Vroeger deden we het al toen we nog in Heule woonden, nu is het de tweede keer sinds we in Ledegem wonen dat de Rode Duivels zullen schitteren op een groot voetbaltoernooi”, aldus Inga.

Het gezin Saelens-Herman ademt voetbal. Inga speelde vroeger nog bij de jeugd van Zuid-West, papa Nick voetbalde bij de jeugd van Heule. Hun zonen traden in hun voetsporen. Matteo (10) is doelman bij Olympic Ledegem. Luca voetbalt voor G-oalympics, de G-voetbalploeg in Ledegem. “We kijken uit naar elke wedstrijd van de Rode Duivels. De matchen tegen Slovakije en Oekraïne volgen we thuis. Met een hapje en een drankje. We zijn dan ook telkens gekleed als echte fans. Met truitjes, slingers en hoeden.”

Vlaggen en lampjes

Matteo loopt school in de vrije basisschool De Peereboom, waar de wedstrijd tegen Roemenië op groot scherm wordt vertoond. “Samen met de andere ouders en kinderen zullen we er zaterdag supporteren voor onze Rode Duivels.” Inga startte twee weken geleden met het hangen van de vlaggen, het aanbrengen van tennisbandjes rond de lampjes aan de voordeur en het plaatsen van Rode Duivels-beertjes. Binnen kleuren hoeden en slingers het interieur. “Vroeger hadden we ook nog zo van die hoesjes voor over onze autospiegels. Die zijn echter stuk. We hebben dit jaar geen nieuwe objecten bijgekocht.”

Lukaku en Courtois

Het gezin gelooft nog in de EK-kansen van de Rode Duivels. “Ze zullen het goed doen. Hopelijk begint het EK na enkele mooie overwinningen al snel overal in Vlaanderen te leven en verschijnen er her en der leuke Duivelsattributen in het straatbeeld.”

Volgens Luca wordt Lukaku de man van het toernooi. Ook Matteo zal vurig supporteren voor de Rode Duivels, al blijft hij wel een beetje op zijn honger zitten. “Ik ben zelf doelman en dus grote fan van Thibaut Courtois. Ik vind het jammer dat hij er in Duitsland niet bij is.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier