Ex-Rodenbachdirecteur Rudi Ghequire prijkt op Rodenbachkruik tijdens ‘t Vat van Rodenbach

Rudi Ghequire en ‘zijn’ Batjeskruik: Rodenbach forever! © Stefaan Beel
Peter Soete

Enkele maanden geleden is algemeen directeur Rudi Ghequire ‘afgezwaaid’ van brouwerij Rodenbach. Rudi verdwijnt echter nog niet helemaal uit de brouwerij. Hij maakt nog een promotiereis voor Rodenbach in de VS en… zijn gezicht is te zien op de Batjeskruik. Vrijdagavond prijkt ie op de kruik bij ‘t Vat van Rodenbach.

Rudi Ghequire heeft 42 jaar in brouwerij Rodenbach gewerkt en heeft het Roeselaarse bier de hele wereld rond gepromoot. Niet in het minst in Roeselare zelf met als jaarlijkse apotheose het gratis Rodenbachvat op de vrijdagavond van de Batjes. En als klap op de vuurpijl zal op de Batjeskruiken het gezicht prijken van… Rudi Ghequire. “Het is leuk om dat mee te maken”, vertelt Rudi. “Ik vind het een ongelooflijke mooie vorm van erkenning voor mijn inzet voor de brouwerij. Ik had dit niet verwacht. Ik zal nu wel niet naast mijn schoenen beginnen te lopen, zo zit ik niet in elkaar. Of ik al een kruik heb? Ja, en ik zal zeker zorgen dat ik er genoeg heb. (lacht) Het stoppen bij Rodenbach was zo afgesproken en als ik eerlijk ben, was dat toch niet zo gemakkelijk. Je mist een bepaalde routine en als je een programma hebt dat je moet afwerken, geeft dat toch een zeker comfort in je leven. Als dat programma wegvalt, is het in het begin toch een beetje zoeken.”

“Natuurlijk zal ik aanwezig zijn voor ‘t Vat! Dat is de meest iconische dag voor Roeselare. Het begin van de Batjes is dé dag van Roeselare, de dag van verbinding, de dag van de jonge mensen en van maatschappelijk engagement. Ook in de toekomst zal ik iedere keer aanwezig zijn”, vertelt Rudi enthousiast.

De Kazematten

“Van 31 mei tot 10 juni heb ik nog een roadshow meegemaakt voor Rodenbach in de VS in het kader van de Belgian beer-week. De brouwerij is nog altijd aanwezig in mijn leven en ik zal altijd beschikbaar blijven voor promotionele en publicitaire acties van Rodenbach. Ze mogen mij altijd contacteren. Neen, gidsbeurten in de brouwerij zal ik niet doen, er is daar een perfect team voor. Maar misschien kan dat wel uitzonderlijk gebeuren voor speciale, commerciële doeleinden maar dat is de spreekwoordelijke uitzondering.”

“Of ik bang ben voor het zwarte gat nu ik met pensioen ben? Neen, ik ben het zwarte gat nog niet tegengekomen. (lacht) Ik ben enkel bij Rodenbach gestopt, hé. Ik heb nog veel sociale engagementen, ik ben nauwer betrokken bij de brouwerij De Kazematten in Ieper van mijn zoon, ik werk aan een project rond roodbruine bieren en ik help waar ik kan bij Roeselare Koerst. Je hoort het, heel veel uitblazen zit er momenteel nog niet in.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier