Eerste Gravel Fun Race ‘Op en rondom Tiegemberg’

Marnix Vanheule, EricDemets, Lieven Colpaert, Hans Douterloigne en Geert Himpens van de raad van bestuur van Yvegem Sportief. © GV
Gerda Verbeke

De wielervereniging Koninklijke VZW Yvegem Sportief organiseert op zondag 2 juni voor de eerste keer een gravelwedstrijd in de gemeente Ingooigem. Dat doet ze in samenwerking met Smetties Fiets Ateljee uit Vichte. “Het gaat om een wedstrijd van een kleine vijftig kilometer, op verharde en grindwegen rondom Ingooigem en Tiegem”, zegt secretaris Eric Demets.

Zo wil Yvegem Sportief inspelen op de nieuwe trend waarin steeds meer gravelwedstrijden worden georganiseerd. “Onze mooie regio leent zich hier perfect toe”, zegt Demets. “We hebben in het land van Stijn Streuvels en het heuvelachtige Tiegem een prachtig parcours uitgetekend.”

Start en aankomst liggen in de Pastoor Verrieststraat in Ingooigem, ter hoogte van de Paloeder. Vandaar wordt er naar de kerk van Ingooigem gefietst, en vervolgens Het Lijsternest, in de Stijn Streuvelsstraat.

“Eenmaal voorbij Het Lijsternest, wordt een eerste grindweg aangesneden en sturen we de deelnemers door de velden richting Tiegemberg. Op de top bereiken ze het keerpunt, waarna ze opnieuw enkele grindwegen aandoen richting Ingooigem.”

Ouder dan achttien

“De wedstrijd is een Open Fun Race, in samenwerking met Cycling Vlaanderen en Smetties Fiets Ateljee Vichte – dat voor de goodiebags zorgt. Wie achttien is, kan deelnemen. Je hoeft niet aangesloten te zijn bij een club. Er is prijzengeld voorzien.”

Voor meer info kun je de Facebookpagina Yvegem Sportief raadplegen. Surf naar ‘event: Gravel Fun Race’ en scan de QR-code om je deelname te bevestigen. Inschrijven kan op de dag zelf in café Nieuw Yvegem, Ingooigemstraat, vanaf 13.30 uur. Leden van Cycling Vlaanderen betalen 6 euro, niet-leden 10 euro. Er wordt gestart om 15 uur, voor negen ronden van 5,41 kilometer, of 48,70 kilometer. De prijsuitreiking volgt na de aankomst, in café Nieuw Yvegem. Douchen kan op ‘T Smesseplein (Schellebellestraat).

Contact: yvegemsportief@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier