Dorp Sint-Jan-ter-Biezen viert 150ste verjaardag met erfgoedhalte en expo

Een tentoonstelling van 150 jaar geschiedenis van Sint-Jan-ter-Biezen werd op poten gezet en ook bisschop Lode Aerts was van de partij. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In Sint-Jan-ter-Biezen werd onlangs feest gevierd. Het dorp bestond namelijk 150 jaar. Er werd vijf dagen feest gevierd.

“Op vrijdagavond was er de onthulling van de erfgoedhalte, nabij de ingang naar de kerk en het dankmoment voor alle vrijwilligers die meehielpen met de inventarisatie van de roerende kerkgoederen. Net geen 600 artikelen werden geregistreerd”, aldus Marc Bailliu, lid van de kerkraad Sint-Jan-ter-Biezen.

“Op zaterdag, zondag- en maandagnamiddag was de kerk gratis toegankelijk voor de tentoonstelling van 150 jaar geschiedenis van Sint-Jan-ter-Biezen (Westhoek Verbeeldt) en van het roerend kerkelijk erfgoed (CO7). Nog op zondag was er een eucharistieviering, voorgegaan door bisschop Lode Aerts en pastoor Wim Seynaeve. De koren Cum Jubilo en Viri Galilaei ondersteunden de viering muzikaal. De viering stond in het teken van Johannes De Doper, patroonheilige van de kerk in Sint-Jan-ter-Biezen wiens beeld je aan de muur in de linkerzijbeuk van de kerk vindt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier