Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel

(foto JS) © ©2024 Jan Stragier
Redactie KW

Onlangs werd in het centrum van Rollegem-Kapelle de jaarlijkse start-to-run feestelijk afgesloten. Een vijftigtal deelnemers, die de voorbije tien weken deelnamen aan de looptrainingen, toonden dat ze inmiddels vijf à tien kilometer kunnen lopen.

Start-to-run zat dit jaar in een nieuw jasje. Zowel in Ledegem als in Sint-Eloois-Winkel kon men tien weken lang de kilometers opbouwen. “In Sint-Eloois-Winkel namen De Snelle Lopers, de plaatselijke loopclub, de deelnemers op sleeptouw. In Ledegem konden we rekenen op de sportievelingen die zich de voorbije jaren in Sint-Eloois-Winkel inzetten”, legt schepen van Sport Emiel Debusseré (CD&V/VD) uit. Na een iets mindere editie vorig jaar zette de gemeente de start-to-run dit jaar extra in de verf. “Met affiches en op sociale media maakten we extra reclame. En dat heeft geloond. Ruim vijftig mensen begonnen aan de lessen.”

Supporters

Enkele lopers vielen af, maar een vijftigtal deelnemers slaagde er toch in om tien weken lang de twee trainingen per week af te haspelen. Vorige week donderdagavond liepen alle deelnemers vijf of tien kilometer om uiteindelijk samen te komen in ’t Capellehof in Rollegem-Kapelle. Onder luid applaus van verschillende supporters kwamen de lopers er aan. In ’t Capellehof werden de diploma’s overhandigd en werden de deelnemers aan start-to-run getrakteerd op een hapje en een drankje. Onder andere Sofie Comptaert (45) en haar zoon Lars Soens (10) uit Sint-Eloois-Winkel namen deel aan start-to-run.

“Ik loop soms ten voordele van Kom op tegen Kanker. Lars wou graag ook eens wat meer lopen en we besloten om samen mee te doen aan start-to-run. We hebben ons de voorbije weken erg goed geamuseerd.” Via het initiatief leerden verschillende lopers ook de leden van de Winkelse loopclub De Snelle Lopers kennen. “Een leuke bende. Ik denk er alvast aan om vaker met hen op pad te gaan.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier