Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

Een afvaardiging van het decanaat Torhout-Gistel bij het pand. (foto JS)
Redactie KW

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.

Het compromis is ondertekend en straks volgt de eigenlijke aankoop. Er zullen vijf mensen in het nieuwe administratief centrum aan de slag gaan. De verhuizing van de decanale en parochiale administratie vanuit de dekenij in de Beerstraat naar het gebouw aan de Ravenhofstraat is intussen al aan de gang. De dekenij is veel te klein geworden om alle paperassen en de decanale medewerkers fatsoenlijk te herbergen. Deken Michel Roggeman, die er woont, zag zich zelfs genoopt om zijn living gedeeltelijk als persoonlijk kantoor in te richten omdat er in zijn eigenlijke werkkamer geen ruimte voor was.

“Vergeet niet dat er recent een fusie is geweest van de decanaten Torhout en Gistel en zelfs een stukje van het decanaat Brugge Zuid”, aldus decanaal assistent Fenja Dezutter. “Daardoor omvat ons huidige decanaat nu zeven pastorale eenheden. En dus is de administratie flink toegenomen.”

Via de Ravenhofstraat

Het kantoorpand dat de ruimteproblemen moet oplossen, bevat onder andere een ontvangstbalie, diverse bureaus, vergaderzalen, een polyvalente ruimte en een archiefkamer. Op hier en daar een likje verf na is alles instapklaar.

“De ligging pal in het centrum van de stad is ideaal”, klinkt deken Roggeman tevreden. “De toegang zal via de Ravenhofstraat gebeuren. Het gebouw is tot eind dit jaar aan de zijde van de Markt namelijk nog in gebruik als bank. Begin 2025 zien we dan wel welke invulling dat deel krijgt. Voor alle duidelijkheid: ik blijf in de dekenij uiteraard mensen ontvangen in het kader van bijvoorbeeld uitvaarten, huwelijken, geestelijke begeleiding, enzovoort.”

De onthaalbalie in het nieuwe complex zal op maandag en vrijdag enkel na afspraak open zijn en voorts op dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 8.30 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur. De parochianen kunnen er terecht voor allerhande praktische informatie, maar ook voor een goede babbel. Het gebouw zal tevens gebruikt worden voor samenkomsten van werkgroepen rond pakweg rouwzorg of Broederlijk Delen en voor nieuwe initiatieven, zoals jongerenpastoraal.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier