De Stokerie toont project op Open Wervendag

Leontien Verpaele, Marketing assistent, en werfleider Karel Baeten. © JVGK JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 26 mei was er een nieuwe editie van Open Wervendag. Ook in West-Vlaanderen waren er die dag verschillende te bezoeken: zo ook in Kortrijk in de Slachthuisstraat met het project De Stokerie.

Zabra Real Estate bouwt het project De Stokerie aan de Slachthuisstraat 15 in Kortrijk verder uit. Enkele woningen zijn al afgewerkt. Het woonproject is een samenwerking tussen Zabra en Ablimmo. Het project komt op het binnengebied tussen de Veemarkt, Slachthuisstraat, Pluimstraat en Wandelingstraat in Kortrijk. Het omvat in eerste fase een aanbod van 25 appartementen en 22 woningen: gaande van 205.00 tot 410.000 euro naar gelang de woning of appartement. De afgewerkte kijkwoning kon zondag bezichtigd worden. “De Stokerie is comfortabel wonen in het bruisende centrum van Kortrijk, terwijl je je toch heerlijk kunt terugtrekken in je eigen cocon. Dit nieuwbouwproject, bestaande uit woningen met terras en tuin, stapelwoningen met drie of vier slaapkamers, én appartementen van gelijkvloers tot de derde verdieping met 1 of 2 slaapkamers, ligt in het hartje van de stad aan de Veemarkt en vlakbij Shopping K. Een leuke buurt in opmars en ook met een jongere bevolking”, zegt Leontien Verpaele, Marketingassistent van Zabra.

“Authentiek en volgens de hedendaagse normen”

“Er zijn verscheidene woontypes naar gelang grootte en oriëntatie. Bij het ontwikkelen van de site is er rekening gehouden met het milieu. Niet alleen zijn alle woonoplossingen duurzaam, er wordt ook optimaal gebruik gemaakt van de bestaande gebouwen waardoor betonverharding niet nodig is. De voormalige site Meubelen Ballegeer is groot. Hun oude meubelhallen werden zelfs geïntegreerd in het project samen met de oude jeneverdistilleerderij waaraan het project zijn naam ontleent. Nieuwbouw en bestaande architectuur vormen een geheel. Authentiek en volgens de hedendaagse normen”, duidt werfleider Karel Baeten. “We gaan overal voor een duurzaam karakter met onder meer vloerverwarming en zonnepanelen. We gebruiken innovatieve materialen en duurzame technieken. Er is ook een grote ruimte voorzien voor groen en een publieke tuin en terrassen met tuin. Er zijn 3 poorten en doorgangen en de site is autovrij. Er kan ook een wintertuin komen. Het wordt een hippe nieuwe woonbuurt, zoveel is zeker.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier