Dagmara Okraska is finaliste Miss Grace Benelux

Dagmara Okraska droomde er al lang van in het misswereldje te stappen. © ELD
Redactie KW

Waregem De Waregemse Dagmara Okraska is finaliste nummer 8 van de Miss Grace Benelux verkiezing 2024, die plaatsvindt op zaterdag 7 september in Diest.

“Ik zet me al een tijdje in voor diverse goede doelen”, steekt de 21-jarige Dagmara Okraska van wal. “Zo steun ik bijvoorbeeld de organisatie ‘Vrienden voor Blinden’ in Koksijde door dopjes in te zamelen. Dit initiatief ligt me nauw aan het hart omdat het blinde en slechtziende mensen helpt bij het verkrijgen van hulphonden en andere hulpmiddelen. Op donderdag 8 augustus gaan ik en nog enkele andere finalisten in Tongeren dopjes sorteren voor de Belgische Commissie voor Geleidehonden. Daarnaast is er ook nog een wandeltocht, gevolgd door een bingoavond.”

Droom

“Ik volg deze verkiezing al een drietal jaar”, gaat de studente architectuur verder. “Ik kende altijd wel iemand die deelnam. Nu zette ik ook zelf de stap, en ik ben bij dat ik niet heb afgezegd. (lacht) Het was altijd al een beetje een droom om in dit wereldje te stappen. Ik ben ook een persoon die altijd eerst aan anderen denkt, en daarna pas aan mezelf. Op dat vlak is deze verkiezing dan ook op mijn lijf geschreven. We worden goed begeleid met onder andere catwalktrainingen, en we worden bijgestaan om dit evenement zelfzekerder en met zelfvertrouwen tegemoet te gaan. Maar liefst 65 procent van de punten wordt gegeven op het traject dat we aflegden. De rest bepaalt de jury.”

“Ik steun ook het CKG in Brugge, een gekozen doel door de vorige Miss Grace Benelux. Dit is een opvangcentrum voor kinderen dat onder andere speelgoed inzamelt en kerstcadeautjes koopt. Je kan deze goede doelen uiteraard ook sponsoren door een bedrag te storten op het rekeningnummer BE04743100212431.

People’s choice award

Je kan Dagmara steunen door haar campagnefoto op Instagram (dagmara.okraska) te liken, erop te reageren en te delen. “Zo help je mij om de People’s Choice Award te winnen, wat mij direct naar de top 8 zou brengen. De reacties zijn alvast heel positief in mijn wijde omgeving. De verkiezing is rechtstreeks te volgen op YouTube”, sluit Dagmara af. (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier