Creatieve ondernemers bundelen opnieuw de krachten als Open Watou

Marie-Anne en dochter Valentine van De Gele Deur. (foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Enkele creatieve ondernemers vormen deze zomer opnieuw ‘Open Watou’. In het centrum van Watou kun je van 6 juli tot 1 september passeren langs enkele kunstateliers, tentoonstellingen, workshops en pop-ups. Een kleinschalig initiatief dat Watou mee op de kaart wil zetten. Deelnemers zijn Creatief Punt, Terra Vita en De Gele Deur.

De Gele Deur met Marie-Anne en Filip en dochters Valentine, Louise en Renate is een pop-up met originele creaties en bistro. “Het is een gezellige familie pop-upwinkel en kleine bistro met tuinterras. Een winkeltje met originele producten door voornamelijk lokale makers. Je kunt er ook terecht voor huisgemaakte hapjes en streekgebonden drankjes. Bij ons is er ook een kleine expo van Bettina Couckhuyt te zien”, vertelt Valentine De Meester van De Gele Deur. De pop-up vind je langs de Vijfhoekstraat 8 in Watou. Open vanaf 20 juli op zaterdag en zondag van 11 tot 19 uur.

Unieke selectie

De pop-up shop Terra Vita biedt een unieke selectie van kristallen en spirituele producten om je innerlijke balans en welzijn te bevorderen. “Bezoek onze expo voor een inspirerende ervaring en ontdek de schoonheid en energie van onze zorgvuldig geselecteerde items. Daarnaast organiseren we diverse workshops waar je kunt leren, groeien en jezelf verder kunt ontwikkelen op spiritueel gebied”, zeggen Bárbara en Jasper van Terra Vita. Terra Vita is open van vrijdag tot en met zondag van 13.30 tot 18.30 uur en vind je langs de Steenvoordestraat 36 in Watou.

Smeltkroes

Creatief Punt is een smeltkroes van creatieve vrouwen uit de buurt. “Ze laten hun verbeelding de vrije loop en zetten emoties en indrukken om in artistieke creaties. Stenen, klei, textiel, pigment, kleur, foto’s, porselein…”, klinkt het bij Kristien, Lies en Mieke van Creatief Punt. Expo is vrij te zien. Creatief Punt op de Kleine Markt 1 is open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier