Cindy uit Kortemark geeft kinderworkshops, thuis of op verplaatsing: “Zelf slijm of bruisballen maken”

Cindy Terriere maakt lagereschoolkinderen en kleuters wegwijs in de wondere wereld van slijm, verf, bruisballen en knutselen. Dochter Kensi is alvast razend enthousiast over mama’s creatieve brein. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

De combinatie van vakantie en het weer dat niet echt meezit, kan wel eens voor verveling zorgen bij het jonge volkje. Cindy Terriere weet daar handig op in te spelen en geeft de lagereschoolkinderen de kans om bij haar thuis een toffe workshop te volgen: slijm, klei, bruisballen… Keuze genoeg.

“Ik ben gestart in 2019 met het geven van kinderworkshops”, begint Cindy Terriere haar verhaal. Ze woont met haar gezin langs de Jan Mioenstraat in Kortemark. Dat is ook de plaats waar de workshops die ze organiseert, plaatsvinden. “Dat was toen ten voordele van het goede doel tijdens De Warmste Week. Toen organiseerde ik iets voor de Vlaamse vereniging voor autisme. Het viel zo goed mee dat ik ermee ben verdergegaan en zo maakte ik van mijn hobby mijn bijberoep. Ik heb bedrijfsorganisatie gestudeerd, en heb dus helemaal geen creatieve opleiding genoten zoals leraar of animator. Het creatieve heeft me altijd wel geboeid en ik ben daar altijd wel mee bezig geweest. Bij mij thuis organiseer ik regelmatig workshops voor kinderen van het eerste leerjaar tot het tweede middelbaar. Maar ik organiseer ook workshops speciaal voor kleuters”, vertelt Cindy enthousiast.

Keuze genoeg

“Het is voor die kinderen heel boeiend om zelf eens slijm te maken, iets wat ze kunnen meenemen naar huis en daar verder mee spelen. Bruisballen maken om in het bad te gooien, is ook altijd een topper. Verder doen we ook tie dye of een workshop klei, keuze genoeg. De laatste weekends van juni staan er nog een aantal leuke workshops op het menu. Inschrijven kan via mijn website. Tijdens de coronaperiode ben ik ook met een webshop begonnen, want toen mochten er geen workshops plaatsvinden. Zo kon iedereen online bestellen en kregen ze alles thuis geleverd, met een handleiding erbij.

Op een bepaald moment kreeg ik de vraag of ik zo’n activiteiten ook wou geven op een feestje bij iemand thuis. Sindsdien ben ik vaak gevraagd op verjaardagsfeestjes en communies, maar ook slaapfeestjes, bedrijfsfeesten of een winkelopening behoren zeker tot de mogelijkheden. Ik breng alle materiaal mee en dan gaan we aan de slag met het aanwezige jonge volkje.”

Voor meer info en inschrijvingen kan je terecht op www.workshops4kids.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier