Beweging.net Harelbeke organiseert eerste rollatortreffen: “Onze Rolliebieb in de kijker zetten”

Initiatiefnemers Rosanne en Geert bij het behendigheidsparcours. (Foto Ludo Ostijn)
Tristan Vandevelde
Tristan Vandevelde Stagiair KW

Vandaag ging in het cultureel centrum CC De Spoor voor de eerste keer in Harelbeke een rollatortreffen door. Het initiatief gaat uit van Beweging.net samen met onder andere het Wit Gele Kruis en de CM.

Er waren heel wat rollators te zien vandaag in CC De Spoor. Beweging.net Harelbeke had het volledige cultureel centrum afgehuurd om er voor de eerste keer het rollatortreffen te organiseren.

Rolliebieb

Bij binnenkomst werd je verwelkomt door enkele standjes. Bij familiehulp kon je terecht voor een draai aan het rad, maar vooral voor informatie rond hulp aan huis. Aan een ander standje stonden lichte schoenen geëtaleerd. “Oudere mensen zijn vaak moeilijker te been en zware schoenen maken wandelen nog lastiger. Lichte schoenen zijn dan vaak de oplossing”, vertelt Luc Dhulst van Beweging.net.

Maar waar het hem vooral om ging vandaag waren rollators. Met het rollatortreffen wil Beweging.net Harelbeke hun Rolliebieb in de kijker zetten. Zoals de naam doet vermoeden leen je er geen boeken, maar rollators uit voor een maximum van zes maand. “Met beweging.net Harelbeke zijn we uniek in de streek met ons project Rolliebieb. Wij waren de eerste die het uitrolden drie jaar geleden, maar nog niet iedereen is op de hoogte van het concept. Vandaar dat we dit project vandaag extra in de verf zetten”, aldus Luc. Het concept is simpel. Je kan er een rollator huren voor twee euro per maand, eenmalig betaal je een waarborg van twintig euro. “Wij willen iedereen de kans geven goedkoop een rollator te kunnen gebruiken. Soms heb je gewoon heel onverwachts een nodig en een rollator huren in de apotheek kost veel geld. Heb je langer dan zes maand een rollator nodig, dien je best een aanvraag in bij je mutualiteit. Onze Rolliebieb is er dus eigenlijk om mensen die een rollator nodig hebben, een aan te bieden, om de tijd tot ze een krijgen van de ziekenbond te overbruggen”, vertelt voorzitter van Beweging.net Harelbeke Rosanne Mestdagh.

Bewegen met Saartje

In de ontmoetingszaal kon een pannenkoek gegeten worden, maar was er ook een behendigheidsparcours aangelegd, die kon je met een rollator afleggen. In een apart gelegen zaaltje werd er dan weer een beweegsessie gegegeven met Saartje Vandendriessche, voormalig omroepster bij televisiezender Eén. Ze was er dan wel niet echt bij, maar via een video konden ze Saartje haar bewegingen nadoen. “We hebben zo’n sessie al zittend en al staand. Vandaag tonen we een zittende sessie omdat die meer op maat is van ons publiek”, vertelt Sarah van zorginstelling Vlinder Harelbeke.

Een zittende beweegsessie met Saartje Vandendriessche. (Foto TV)
Een zittende beweegsessie met Saartje Vandendriessche. (Foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier