Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Matthias Wynants speelt orgel op het benefietconcert. © WMe
Redactie KW

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Wie wil genieten van een knap staaltje muziek én meteen het goede doel wil steunen, kan op maandag 1 juli gaan genieten in de Tieltse Sint-Pieterskerk tijdens het concert Een reis door de tijd.

Je hoort er enerzijds het strijkkwartet Acad’arta aan het werk, onder leiding van Isabelle Buyck. Muzikanten zijn Eleanor Foo (harp), Lieke op ’t Roodt (accordeon), Justine Meerschman (altviool), Nadja Kulik (piano) en Matthias Wynants (orgel).

Daarnaast kan je ook genieten van de liederen van een koor onder de leiding van Emese Kárpáti met solisten Vahe Harutyunyan, Cédric Dhaenens en Jannes Desmet.

Goede doel

De opbrengst van het benefietconcert gaat naar de projecten van priester-missionaris Sander Kesseler in Oeganda. “Ik ben hier verantwoordelijk voor een ziekenhuis en een wijk voor mindervalide mensen”, vertelt de priester-missionaris vanuit Oeganda. “Dat zijn mensen die zichtbare of onzichtbare tekortkomingen hebben, bijvoorbeeld door een chronische ziekte of bloedziekte. Vaak worden die mensen, soms ook vrouwen met hun kinderen, aan hun lot overgelaten, omdat ze in de Oegandese cultuur als ballast gezien worden. Helaas zijn de huizen waarin ze wonen, die jaren geleden gebouwd werden, nooit goed onderhouden. We hebben hulp nodig om de huizen opnieuw op te bouwen, zodat de gezinnen een goed onderkomen hebben en ze zelfstandig kunnen blijven leven.”

Praktisch

Het concert van Harmonie van Hoop vindt plaats op maandag 1 juli om 19 uur in de Sint-Pieterskerk in Tielt. Tickets kosten 14 euro, studenten betalen 8 euro, kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier