Bakkerij Aernoudt opent tweede vestiging in Oostkamp: “Alles wordt artisanaal bereid”

Ellen Vanderhaeghe, Vicky Mylle en Liesanne De Clercq. (foto GST)
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Onlangs opende Bakkerij Aernoudt haar tweede vestiging in Oostkamp. De voormalige bakkerij De Fruyt, in de Sint-Godelievestraat 49, werd volledig heringericht volgens het concept van Bakkerij Aernoudt. Met de winkel in Moerbrugge zet de bakkerijgroep een nieuwe stap in hun doel om ook in West-Vlaanderen een groot aantal winkels te hebben.

Ondanks het grote aantal winkels dat de bakkerijgroep Aernoudt nu al heeft, blijven ze een ambachtelijke bakkerij, benadrukt Jan Van Robays, chef atelier in Gentbrugge. “In ons atelier wordt alles nog met de hand gemaakt. Elke nacht zijn onze bakkers en patissiers in de weer. Brood, koeken, taarten,… Alles wordt vers gemaakt. We zijn geboren en getogen ambachtelijke bakkers. Dat blijft de beste garantie voor een eerlijk, heerlijk en lokaal product. Tot de opstart van het tweede centrale atelier in Ruddervoorde steken we hier in Gentbrugge graag een extra tandje bij voor onze West-Vlaamse klanten.”

De nieuwe bakkerij in Moerbrugge is 7 dagen op 7 open vanaf 6 uur ‘s morgens. “Ook in deze winkel blijven we de filosofie van Bakkerij Aernoudt aanhouden: vlotte bereikbaarheid, ruime openingsuren en een assortiment waarin bijna iedereen zich kan vinden”, zegt Stephanie Keuppens van de marketingafdeling. “Bovenal blijven we artisanaal bereide producten aanbieden. Bakkerij Aernoudt is absoluut geen industriële bakkerij. We hebben een hart voor de bakkersstiel en proberen deze ambacht leefbaar te houden voor onze medewerkers. Dit kunnen we enkel doen door met een centraal atelier te werken, nu nog in Gentbrugge en zeer binnenkort dus ook in Ruddervoorde.”

Weer vers brood

Ook de inwoners van Moerbrugge zijn tevreden dat er weer een bakkerij in de buurt is. “Nadat bakkerij De Fruyt stopte, moesten we een tijdlang voor alles naar Oostkamp-centrum rijden”, horen we bij buurtbewoners. “Er was wel enige tijd een andere bakker die hier leverde, maar dat was geen groot succes. We zijn blij dat bakkerij Aernoudt hier nu een nieuwe vestiging opent en we toch weer dagelijks vers brood in Moerbrugge hebben.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier