160 miljoen stappen gezet: Diksmuide wint Stappenclash

Op de foto zien we de winnaars van de stappenclash samen met burgemeester en schepenen van stad Diksmuide en leden van de sportdienst. (foto ACK)
Redactie KW

170 steden en gemeenten namen deel aan de Stappenclash en Diksmuide haalde hierbij goud. Er werd 112.219 km gestapt.

Er werd tijdens de Stappenclash in Diksmuide liefst 112.219 km gestapt, goed voor 160 miljoen stappen die werden gezet door 484 Diksmuidelingen. Zo stapten zij in totaal een afstand gelijk aan drie keer de omtrek van de aarde.

“In de regionale stappenclash moest Diksmuide het echter afleggen tegen Menen die de eerste plaats haalde, hier wordt het aantal stappen afgewogen tegenover het aantal inwoners en zo werd Diksmuide dan tweede”, vertelt schepen Marc De Keyrel.

Ook schepen Katleen Winne toonde zich fier en verheugd over het grote aantal deelnemers. “454 Dat is de eerste keer dat er zo talrijk wordt deelgenomen, een record! We hebben dan ook voor een aantal verdienstelijke stappers een passende beloning. De oudste deelnemer was Maria Vandamme (81) voor Veerle Campe en Mieke Van Eenoo, die de lokale ambassadeurs waren”, aldus schepen Winne.

Winnaars

Deze verdienstelijke stappers die hun stappen tijdens de maand mei registreerden kregen een streekproductenmand, Diksmuidebonnen en een wandel- en fietsbox van de stad aangeboden: Jeroen Gyselinck, Melissa Vermeersch, Nele Gamme, Marnik Tanghe en Ivan Monbalui. Verder kregen ook Heidi Ongenae, Lise Deman, Kris Baeckelandt en Björn Gekiere. Van Sport Vlaanderen een aantal waardebonnen aangeboden.

Sophie Dolphen was de winnares van de wandelzoektocht die aan de Stappenclash gekoppeld was. Bij de sportclubs ging de eerste prijs naar De Donderdagstappers, gevolgd door Wandelclub Diksmuide en de Vredestappers. Het stadspersoneel legde samen een goede 50 miljoen stappen af, de sportiefste stadsdienst was de sportdienst die de wisselbeker nog een jaartje langer mag houden. Vanessa De Smet van de poetsploeg legde het grootst aantal stappen af: gemiddeld 36.659 per dag.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier