Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

Vooruit stelt hun lijst voor: “We willen een warme en bruisende gemeente waar plaats is voor iedereen.” © geert vanhessche
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.

Er staan 26 nieuwe mensen op de lijst. Mieke Eggermont, Hilde Bouckenooghe en Lucrece Vervaeck stonden in 2018 reeds op de lijst van de toenmalige Sp.a in Zwevegem.

“Onze nieuwe diverse groep vertegenwoordigt een breed scala aan leeftijden, beroepen en deelgemeenten. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten ligt op 48 jaar, waarbij onze oudste kandidaat 74 is en de jongste slechts 20 jaar, onze voorzitter Britt Hennion, die tevens lijstduwer is.”

Er staan 14 vrouwen en 15 mannen op de lijst, afkomstig uit verschillende hoeken van Zwevegem: 6 uit Moen, 4 uit Heestert, 2 uit Otegem en 2 uit Sint-Denijs en 15 uit het centrum van Zwevegem.

Grote variatie

“Deze diverse groep vertegenwoordigt een brede waaier aan beroepen en sectoren. Van studenten tot gepensioneerden, van arbeiders en bedienden tot ambtenaren en vrije beroepen. Onze kandidaten zijn de ruggengraat van onze afdeling”, zegt Mieke Eggermont.

Men werkt nog volop aan het programma, maar drie speerpunten kunnen er al meegeven worden. “We willen een warme en bruisende gemeente waar plaats is voor iedereen. Een gemeente waar het goed en betaalbaar wonen is en een gemeente bereikbaar en veilig voor iedereen. Hier denken we vooral aan openbaar vervoer in Zwevegem en zijn deelgemeenten. We zullen nog grondig onderzoeken wat de hiaten zijn en deze oplijsten. Daarna zullen we voorstellen uitwerken met een kosten-batenanalyse.”

Verder wilde Mieke nog meegeven dat ze gaan voor beleidsdeelname in Zwevegem. “We zijn er alvast klaar voor en vanaf eind augustus gaan we proberen om zoveel mogelijk mensen te spreken via onze huisbezoeken, waar we kort en persoonlijk ons programma kunnen toelichten.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier