Vooruit Torhout maakt negen nieuwkomers bekend, onder wie Geert Deseure

De negen nieuwe kandidaten van Vooruit Torhout voor de gemeenteraadsverkiezingen samen met een aantal prominenten van de partij. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Niet toevallig op 1 mei, het Feest van de Arbeid, heeft Vooruit Torhout negen nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voorgesteld. Onder hen de bekende Geert Deseure, actief in de carnavalswereld, lid van de stedelijke feestcommissie en stadionomroeper bij voetbalclub KM Torhout.

De lijst wordt getrokken door Ine Debruyne, die schepen van Personeel, Sociale zaken en Woonbeleid is. Ook de twee andere Vooruit-gemeenteraadsleden, Nick Mouton en Eddy Denolf, stellen zich opnieuw verkiesbaar.

Van vroedkundige tot student houtbewerking

De negen nieuwkomers die de socialisten lanceren, zijn – naast Geert Deseure – Sofie Compernolle (vroedkundige op de campus Rembert van het AZ Delta en op zelfstandige basis), Glenn Hoste (sociaal werker en begeleider-coach in Tordale), Baukje Wassenaar (actief in het vrijwilligerswerk en actrice bij Theater ’t Fonteintje), Chantal Baert (gepensioneerde leerkracht Frans en geschiedenis), Kobe Verhelst (student zesde jaar houtbewerking aan het VTI), Sarah Verbeke (leerondersteuner in het basis- en het secundair onderwijs), Patrick Monstrey (hoofdafgevaardigde ABVV bij Remi Claeys Aluminium) en Cindy Lemaire (zaakvoerder van Koffie & Meer in de Oostendestraat).

Het is de bedoeling om eind juni de volledige lijst bekend te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier